Bijdrage van € 5 miljoen door GS voor project Beemte Vaassen

  • Agrofood & Biobased
  • Bron: Provincie Gelderland

In mei nemen naar verwachting de Provinciale Staten een besluit over het voorstel.

Bijdrage van € 5 miljoen door GS voor project Beemte Vaassen

Zij stellen aan Provinciale Staten voor de gemeenten Epe en Apeldoorn een deel van de voorbereidings- en inrichtingskosten te vergoeden die zij voor dit project moeten maken. De gemeenten zetten het project Beemte Vaassen enige tijd geleden stil, toen de provincie een subsidiepauze afkondigde voor ontwikkelingen in het landelijk gebied. Jan Jacob van Dijk, gedeputeerde landelijk gebied: ‘Het landbouwontwikkelingsgebied Beemte Vaassen is erg belangrijk voor het hele gebied. Vertraging van de plannen en de ontwikkeling heeft grote consequenties. Voor ondernemers, de omgeving én de provincie.’

Ondernemen en natuur
Landbouwontwikkelingsgebieden zijn gebieden waar nieuwe (agrarische) ondernemers zich kunnen vestigen en waar deze ondernemingen de ruimte hebben om zich te ontwikkelen zonder dat zij de natuur in de weg zitten of andersom. Meestal gaat het dan om intensieve veehouderij. De provincie en gemeenten werken nauw samen om landbouwontwikkelingsgebieden te realiseren.

Bedrijven verhuizen
De opzet van het gebied Beemte Vaassen is dat er bedrijven uit Epe en Apeldoorn naartoe verhuizen. De ondernemers hebben hiervoor al grond aangekocht en voorbereidingen getroffen. Zij kunnen hun bedrijven op hun huidige locaties niet ontwikkelen omdat deze te dicht bij kwetsbaar natuurgebied liggen.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!