Bijeenkomst Kiemen van Het Nieuwste Brabant

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: Brabant Kennis

Vorig jaar lanceerde de provincie Noord-Brabant op initiatief van commissaris van de Koning Wim van de Donk een boek over Het Nieuwste Brabant. Daarin schetsen bekende ondernemers, wetenschappers en creatievelingen hun visie op hoe Brabant zich zou moeten ontwikkelen.

Bijeenkomst Kiemen van Het Nieuwste Brabant

Brabant staat immers aan de vooravond van veel veranderingen tegelijkertijd. Het Nieuwste Brabant is niet alleen een utopisch vergezicht in boekvorm, er wordt in de praktijk al volop aan gewerkt.

BrabantKennis is op zoek gegaan naar de kiemen van het nieuwste Brabant. Waar zien we het nieuwste Brabant ontkiemen? Wie zijn de vormgevers van dit nieuwste Brabant? Waardoor worden ze gedreven? Onze zoektocht heeft geresulteerd in tien prikkelende verhalen van gedreven Brabanders die maatschappelijk innoveren. Deze tien Brabanders symboliseren met hun verhaal een bredere trend en ontwikkeling in Brabant. Tijdens deze middag zoeken we de dialoog tussen de tien vaandeldragers van het nieuwste Brabant en de politiek.

Wat kunnen politiek en bestuur leren van deze nieuwe generatie en hoe zij in het leven staan? Hoe kunnen politiek en bestuur ruimte geven aan de door hen gewenste vernieuwing? We voorzien ontwikkelingen van een breder perspectief en reflecteren op de vragen en dilemma’s die de zoektocht naar maatschappelijke innovatie, waardengedreven ondernemerschap en duurzaamheid oproept voor politiek en bestuur.

Programma 5 juni 2015

13.30 uur Inloop
14.00 uur Introductie en welkom door Joks Janssen (directeur BrabantKennis)
14.15 uur Korte interviews met aantal ‘vernieuwers’ en Statenleden door  Carla van Loon (dagvoorzitter)
14.30 uur Reflectie en dialoog 1: Innoveren voor een duurzamere wereld door Marjan Minnesma (directeur Urgenda)
15.15 uur Pauze
15.35 uur Reflectie en dialoog 2: Publiek waarderen van maatschappelijke initiatieven door Albert Jan Kruiter (directeur Instituut voor Publieke Waarden)
16.15 uur Korte interviews met aantal ‘vernieuwers’ en Statenleden door Carla van Loon
16.30 uur Afsluitende reflectie door Wim van de Donk (commissaris van de Koning)
16.45 uur Netwerkborrel en uitreiken ‘Verzamelbox 10 Kiemen van Het Nieuwste Brabant’
17.30 uur Einde

Het gesprek zal plaatsvinden in een open en informele sfeer. Voor deze bijeenkomst is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus meld je snel aan via het aanmeldformulier rechtsboven of via info@brabantkennis.nl

Trendboekjes

Tien boekjes. Tien trends. Tien verhalen. In ieder boekje staat een Brabander centraal die met zijn of haar verhaal een bredere trend of ontwikkeling in Brabant symboliseert. Van november 2014 tot en met mei 2015 geeft BrabantKennis deze tien trendboekjes uit, geïnspireerd door de vele betrokken Brabanders die afgelopen jaar tijdens vier debatavonden vertelden over hún nieuwste Brabant. Naar de tien kiemen van Het Nieuwste Brabant.

Meer informatie over BrabantKennis:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!