Bijzondere opening ROC van Twente in De Grolsch Veste

  • Onderwijs & Training
  • Bron: ROC van Twente

Vandaag donderdag 7 oktober om 15.00 uur opent het ROC van Twente officieel zijn nieuwe locatie in De Grolsch Veste in Enschede.

De studenten en docenten van de opleidingen Sport en Bewegen, Leisure & Hospitality (Recreatie) en het Johan Cruyff College zijn hier sinds eind augustus gevestigd. Deze week mogen ze eindelijk vol trots hun nieuwe onderwijslocatie tonen. De voorafgaande openingsceremonie sluit aan op de kenmerken van de gebruikers van het pand: energiek, sportief en creatief.

Sinds de nieuwe ROC-locatie vanaf eind augustus in gebruik is, bruist het de hele week in en rondom De Grolsch Veste. Dagelijks studeren en werken er ca. 800 studenten en 60 medewerkers in het nieuwbouwgedeelte onder de nieuwe ring van dit stadion. Dat de opleidingen Sport en Bewegen, Recreatie en het Johan Cruyff College hier samen gevestigd zijn, is geen toeval. De vorige locaties voldeden in meerdere opzichten niet meer en daarnaast gingen de opleidingen uit effectief oogpunt steeds meer samenwerken. Toen de kans voor het ROC van Twente zich voordeed om zich te huisvesten in De Grolsch Veste, kwam dat als geroepen. De uitstraling, de faciliteiten en de ligging van het stadion sloten precies aan bij de ‘woonwensen’ van de genoemde opleidingen. Zo ligt het sportcomplex van de UT, waar deze ROC-studenten sporten, op steenworp afstand. 

Samen met partners FC Twente, IAA Architecten, De Woonplaats en Domijn werd de nieuwe ROC-locatie gebouwd en ingericht. Omdat alle partijen hetzelfde doel hebben, namelijk De Grolsch Veste het kloppende sport- en onderwijshart van Twente maken, had de samenwerking meteen vanaf het begin een positieve flow. Het resultaat daarvan is te zien in het pand. Op de wanden prijken bijvoorbeeld levensgrote foto’s van Twentse Olympische gouden medaille winnaars en de ruimte van De Vriendenkring van FC Twente wordt gebruikt om te pauzeren en voor het organiseren van open dagen en voorlichtingsbijeenkomsten. Daarnaast is er een nauwe samenwerking met FC Twente, onder andere door de projecten van Scoren in de wijk, zoals Scoren door scholing en Scoren met gezondheid.

De opening aanstaande donderdag heeft voor de genodigde gasten een verrassend programma in petto. Rode draad erin is de betrokkenheid van studenten, die zowel tijdens de ontvangst met een creatief en sportief tintje als bij de officiële openingsact in de vorm van een illusieshow op de tribune bij Vak-P, diverse activiteiten uitvoeren. Daarnaast hebben ook Jan van Halst, een selectiespeler van FC Twente en Maaike Vos (X-Factor) een rol tijdens de feestelijke opening. Na de officiële openingsceremonie is gelegenheid om het pand te bezichtigen. Hierbij zullen de studenten meer vertellen en laten zien over hun opleidingen en de faciliteiten van de nieuwbouw.

 

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!