BIM verwelkomt Onora in De Gruyter Fabriek

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: N.V. BIM

Onora vestigt zich per 15 september 2015 in De Gruyter Fabriek. De Bossche Investerings Maatschappij (BIM) is verheugd deze nieuwe en innovatieve speler in de uitvaartbranche te mogen huisvesten in ’s-Hertogenbosch.

BIM verwelkomt Onora in De Gruyter Fabriek

Onora is een initiatief van Marieke Havermans. Zij studeerde aan de HTS Industrieel Product Ontwerpen en is sinds 2000 werkzaam in de verpakkingsbranche. Met deze achtergrond in materialen en productiemethoden kwam zij op het idee voor de ontwikkeling van een echt duurzame en stijlvolle grafkist, beschikbaar voor iedereen.

De behoefte aan duurzaamheid neemt nog altijd toe. Onora speelt daar op in met haar ecologische grafkist, vervaardigt van biomassa. Het materiaal komt van de natuur en gaat weer terug naar de natuur, geheel volgens de filosofie “From Cradle to Grave”.

Awards

In maart 2014 is Onora op het Jaarevent Kenniscentrum Plantenstoffen onderscheiden met de Investeerdersforum Award. Een maand later werd Marieke Havermans opgenomen in de categorie ECO van DE VIVA400 lijst, een lijst van 400 inspirerende vrouwen die zijn opgevallen omdat ze recht op hun doel af gaan en hun omgeving inspireren. En in september 2014 won ze de Marie Claire Starters Award met haar start-up voor duurzame grafkisten. In maart 2015 won Onora de MKB Export Award omdat de jury wereldwijde potentie ziet in dit innovatieve product. “Het bestaat nog niet en sluit naadloos aan op de trend van duurzaamheid in de uitvaartbranche.”

Lef en creativiteit

De BIM en gemeente ’s-Hertogenbosch zijn bijzonder verheugt dat Marieke Havermans er voor heeft gekozen om haar unieke en veelbelovende initiatief in de stad ’s-Hertogenbosch voort te zetten. Maurice Horsten, directeur van de BIM: “Om van duurzame verpakkingsmethodes tot ecologische grafkisten te komen, daar is niet alleen lef, maar ook creativiteit voor nodig. Wij zijn er daarom buitengewoon trots op om haar te mogen huisvesten in De Gruyter Fabriek.”

Onora is bovendien geen onbekende in De Gruyter Fabriek; in oktober 2014 heeft ze samen met Studio Kluif deelgenomen aan de Design Pressure Cooker GoBio, georganiseerd door de Kamer van Koophandel. Havermans: “Ik heb er enorm veel zin in om deel uit te maken van De Gruyter Fabriek. Het bruist, het leeft, het inspireert. Dat kan leiden tot nog meer goede ideeën, initiatieven en andere samenwerkingsverbanden.”

Meer informatie over N.V. Bossche Investerings Maatschappij:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!