Binnenhaven Waalwijk krijgt 5 miljoen van staat

  • Logistiek & Vervoer
  • Bron: Brabantse Ontwikkelings Maatschappij

Minister Schultz van Haegen stelt 5 miljoen euro beschikbaar voor de ontwikkeling van een nieuwe insteekhaven in Waalwijk. Hierdoor wordt de Waalwijkse haven toegankelijk voor het grootste type containerschepen.

Binnenhaven Waalwijk krijgt 5 miljoen van staat

De financiering, afkomstig uit het resterende budget van de regeling Quick Wins Binnenvaart, past in de ambitie van de minister om het landelijk netwerk van binnenhavens met containeroverslagfaciliteiten te versterken.

Goede doorstroming

Minister Schultz: “Een stevige investering in de havens van Midden-Brabant is goed voor de bereikbaarheid van deze belangrijke regio voor grotere schepen. Het is van groot belang dat de doorstroom van goederen vanuit Rotterdam gewaarborgd is, zeker met de verwachte groei door de aanleg van de Tweede Maasvlakte. Een slim, efficiënt en modern netwerk van waterwegen en binnenlandse havens levert een positieve bijdrage aan de economie en versterkt de logistieke sector.”

Breed gedragen

Op dit moment beschikt de regio Midden-Brabant nog niet over een haven aan een Klasse V-vaarweg, waar de grootste binnenvaartcontainerschepen kunnen overslaan. Met de investering van 5 miljoen euro kan de haven verder groeien en het hoofd bieden aan de verwachte sterke toename van de containeroverslag. De ontwikkeling van de haven wordt breed gedragen in de logistieke regio Waalwijk-Tilburg, door zowel de verschillende overheden als het bedrijfsleven.

Eerdere investeringen

In 2012 heeft minister Schultz in totaal 10 miljoen euro verstrekt aan containeruitbreidingen in de gemeenten Venray, Tiel, Bergen op Zoom en Oss. Ook is in de afgelopen jaren geïnvesteerd in uitbreiding van de containerfaciliteiten in Tilburg en Oosterhout.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!