Biobased Bazaar tijdens Urgenda Regiotour

  • Agrofood & Biobased
  • Bron: NV REWIN

De Urgenda Regiotour Brabant biedt een unieke kans om duurzame innovaties uit de Biobased Delta met eigen ogen te bekijken.

Biobased Bazaar tijdens Urgenda Regiotour

Gevelbekleding uit auberginestengels, schoonmaakmiddelen van sinaasappelschillen en mode geverfd met kleurstof uit de meekrapplant: toekomstmuziek of niet? Op de Biobased Bazar tijdens de Urgenda Regiotour Brabant kunt u op de Green Chemistry Campus met eigen ogen zien dat de biobased economy in West-Brabant realiteit is!

Op vrijdag 26 april komt de Urgenda Regiotour Brabant van 12:00 - 14.00 uur naar de Green Chemistry Campus. De Campus, die op het terrein van SABIC in Bergen op Zoom is gelegen, biedt deze dag een unieke kans om de innovaties van ondernemers uit de Biobased Delta te bekijken, waaronder Rubia Natural Colours (kleurstoffen uit onder meer de meekrapplant), Rodenburg Biopolymers (bio-afbreekbaar plastic), Eco-Point (biobased schoonmaakmiddelen), EYEXD (studentenonderneming van Avans met biobased armbanden), Green4Print (biobased inkten), Modified Materials (biobased alternatief voor lood in de sportvisserij) en Novalignum (gevelbekleding uit auberginestengels.

Green Chemistry Campus

Op de Green Chemistry Campus werken ondernemers, overheden en kennisinstellingen in een open innovatie omgeving aan biobased innovaties op het snijvlak van agro en chemie. Uit reststromen van de landbouwsector worden groene bouwstenen gehaald die vervolgens worden verwerkt in nieuwe biobased technologieën en producten met een focus op hoogwaardige materialen, chemicaliën en coatings. Zo draagt de Green Chemistry Campus actief bij aan een duurzame en winstgevende biobased economy die minder afhankelijk is van fossiele grondstoffen zonder te concurreren met de voedselvoorziening.

Biobased Delta

De Green Chemistry Campus maakt deel uit van de Biobased Delta: het samenwerkingsverband van bedrijfsleven, overheden en kennisinstellingen in Zuidwest-Nederland waar onder de noemer 'Agro meets Chemistry' wordt gewerkt aan het verwaarden van agro-reststromen in biobased innovaties. Door traditionele producten en werkwijzen te vernieuwen, boren de landbouwsector en de chemie gezamenlijk nieuwe markten aan. De Biobased Delta staat in Europa stevig op de kaart als centrum van topkennis en bedrijvigheid. Dat trekt nieuwe bedrijven aan en heeft daardoor op termijn een gunstig effect op de werkgelegenheid.

Urgenda Regiotour Brabant

Urgenda is een landelijke actieorganisatie om de transitie naar een duurzame samenleving te versnellen. Elk jaar gaat Urgenda 3 dagen op tour door een provincie om duurzame initiatieven op de kaart te zetten en verder te helpen. Dit jaar trekt de tour van dinsdag 23 april t/m vrijdag 26 april langs duurzame koplopers in de provincie Noord-Brabant. Op vrijdagmiddag brengt de Tour om 12.00 uur eerst een bezoek aan de Green Chemistry Campus en om 14.30 uur wordt de tour afgesloten met een bezoek aan Agro & Food Cluster Nieuw Prinsenland dat ook deel uitmaakt van de Biobased Delta.

Aanmelding voor het bezoek aan de Green Chemistry Campus is verplicht, evenals het meenemen van een identiteitsbewijs of paspoort; een rijbewijs volstaat niet. Het aantal plaatsen is beperkt. Aanmelden kan via Emke Mol,

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!