Biobased Brabant

  • Agrofood & Biobased
  • Bron: Provincie Noord-Brabant

Ruim 100 bedrijven, kenniscentra en overheden in Zeeland, Noord-Brabant, Oost- en West-Vlaanderen hebben hun gezamenlijke speerpunten voor een bio-gebaseerde economie op papier gezet.

Biobased Brabant

Het samenwerkingsverband presenteert zich aan Europa als een koploper op weg naar een duurzame economie.

Bedrijven, onderzoeksinstellingen, belangenorganisaties en overheden uit Noord-Brabant, Zeeland, Oost-Vlaanderen en West-Vlaanderen presenteren op woensdag 29 juni in Brussel hun ambities op het gebied van biobased economy. De vertegenwoordigers van de verschillende regio's overhandigen hun gezamenlijke stellingname aan Máire Geoghegan-Quinn, eurocommissaris van onderzoek en innovatie.

Sprekers
De hoge ambities van de regio worden versterkt door verschillende gasten en sprekers, onder wie Karla Peijs, commissaris van de koningin in Zeeland en voorzitter van Euregio Scheldemond, en de gedeputeerden Marc De Buck (Oost-Vlaanderen), Marleen Titeca (West-Vlaanderen), Ben de Reu (Zeeland) en Bert Pauli (Noord-Brabant). Van de kant van het bedrijfsleven zijn o.a. aanwezig: Willem Sederel (Sabic), Gerard van Harten (Dow Benelux), Clement De Meersman (Flanders’ Plastic Vision), Fons Maes (Belgian Biodiesel Board). Ook de europarlementariërs Judith Merkies  en Lambert van Nistelrooij zullen hun visie geven.

Bio-gebaseerde economie als maatstaf
Met deze bijeenkomst én de gezamenlijke boodschap van ondernemers en overheden, wil de regio als biobased supercluster op het netvlies komen van de Europese Commissie. Bij de ontwikkeling van nieuwe strategieën op gebied van de bio-gebaseerde economie zou de Vlaams-Nederlandse regio als maatstaf moeten gelden. Bedrijven, kenniscentra en overheden vragen onder andere aangepaste regelgeving rond afval en een Europees label voor duurzame bio-gebaseerde producten.

Meer informatie over Provincie Noord-Brabant :

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!