Biobased ondernemen, biedt kansen

  • Agrofood & Biobased
  • Bron: Impuls Zeeland

De Biobased Economy biedt nieuwe kansen voor mkb’ers. Het is een uitdaging om in een nieuwe markt met nieuwe technologieën rendabele business cases op te zetten. Dit vergt verschillende stappen voor innovatie en opbouw van kennis.

Biobased ondernemen, biedt kansen
De Provincie Zeeland, Kamer van Koophandel en Impuls hebben daarom een vouchersysteem in de markt gezet.

Van 2012 tot en met 2014 is door de Provincie 200.000 euro beschikbaar gesteld voor het uitwerken van biobased ideeën van Zeeuwse ondernemers. Het doel hiervan is om nieuwe biobased ideeën te toetsen op haalbaarheid en de realiseerbaarheid te versnellen. Met de vouchers kunnen bedrijven kennis inkopen of een demo bouwen.

Vouchers

In totaal zijn er 29 vouchers verstrekt. Voor vijftien ideeën wordt gekeken naar de mogelijkheden voor verdere doorontwikkeling. Twee producten zijn inmiddels commercieel op de markt. Geschat wordt dat de vervolginvesteringen meer dan twee miljoen euro zijn.

Vervolg

Aangezien de vouchers bij het mkb duidelijk in een behoefte voorzien om innovaties te kunnen realiseren die bijdragen aan concurrentiekracht en verduurzaming, bekijken de Provincie Zeeland, Impuls en KvK momenteel de mogelijkheden om de regeling te continueren.

Film

Bekijk hieronder de samenvattende film van drie jaar biobased vouchers.

Video bij artikel

Meer informatie over Economische Impuls Zeeland, N.V.:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!