BioNovion vestigt zich op het Life Sciences Park Oss

  • Farma & Zorg
  • Bron: BOM

Als eerste nieuwe onderneming heeft BioNovion zich gevestigd op het Oss Life Sciences Park. BioNovion is gestart door drie voormalig R&D werknemers van MSD, met de ambitie om een duurzaam bedrijf op te zetten dat in samenwerking met top–onderzoeksinstituten en medische centra hoogwaardige kennis vertaalt in kandidaat-geneesmiddelen.

BioNovion vestigt zich op het Life Sciences Park Oss

BioNovion wil de kloof overbruggen tussen laboratoriumresearch en grootschalig farmaceutisch fase 3 onderzoek en daarmee innovatieve behandelingsmogelijkheden voor patiënten creëren.

BioNovion vestigt zich op het nieuwe Life Sciences Park in Oss, Noord-Brabant. “Vestiging op het Life Sciences Park Oss stelt ons in staat om ons onderzoek voort te zetten in turn-key gebouwen, waar uitstekende infrastructuur en laboratoriumfaciliteiten beschikbaar zijn” zegt Wiebe Olijve, CEO van BioNovion. “We verwachten dat het Oss Life Sciences Park in de komende jaren zal uitgroeien tot een inspirerende wetenschappelijke omgeving, waar innovatie op het gebied van medicijnontwikkeling centraal staat”.

Alie Tigchelhoff, directeur van het Life Sciences park: “Wij zijn uitermate blij dat BioNovion zich op het Life Sciences Park gaat vestigen. Zij gaan gebruik maken van de laboratoria zoals die aanwezig zijn en in de toekomst ook van de grotere specifieke faciliteiten. Zeer verheugend dat zij de financiering van het bedrijf hebben gerealiseerd en dat zij hier aan de slag gaan. Wij wensen hun succes met de realisatie van hun ambities.”

BioNovion: van vroege ontdekking tot klinische validatie

BioNovion ontwikkelt innovatieve therapeutische antistoffen om veelbelovend onderzoek vanuit het laboratorium klinisch te valideren tot ‘Proof-of-Concept’ (POC). BioNovion richt zich in eerste instantie specifiek op het toepassen van antistoffen binnen het terrein van de immuun oncologie. BioNovion concentreert zich daarbij op de ontwikkeling van antistoffen die de afweer tegen kanker versterken, een therapeutisch onderzoeksveld dat sterk in de belangstelling staat. BioNovion heeft de beschikking over een beproefde antistoftechnologie, waarmee uiterst specifieke, functionele antistoffen kunnen worden ontwikkeld. Hiermee zijn ook de antistoffen ontdekt die in de komende jaren tot klinische kandidaten zullen worden ontwikkeld. Voor meer informatie bezoek de BioNovion website: www.bionovion.com

Oss Life Sciences Park: Een plek voor open innovatie

Het Life Sciences Park wordt een brandpunt voor open innovatie. Open innovatie laat bedrijven voor het ontwikkelen, maken en verkopen van hun producten en diensten profiteren van de kennis en infrastructuur van gebouwen van de Moleneind site van MSD. Voor farmaceutische en biotech bedrijven is het een belangrijke manier om de efficiëntie en creativiteit van hun R&D te verhogen. De toekomstige huurders worden gehuisvest in voormalige MSD research gebouwen, die uitermate geschikt zijn voor het verrichten van hoogwaardig life sciences onderzoek. Zo ontstaat er een community van 'ervaren' bedrijven en starters. Door grote en kleine bedrijven bij elkaar te brengen kan kennis worden gedeeld, gebundeld en overgedragen en kunnen zij gebruik maken van elkaars en gezamenlijke faciliteiten. Naast de gebouwen is ook een groot deel van de hoogwaardige apparatuur beschikbaar voor huurders op het park.

Meer informatie over BOM, Brabantse Ontwikkelings Maatschappij:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!