home » nieuws » Bouw »

Bioscoop Cinecitta in Tilburg geeft geheimen prijs

  • Bouw
  • Bron: Rosmalen Bouw

De verbouwing van Theater Cinecitta in Tilburg levert een aantal welkome verrassingen op. Tijdens de verbouwing van het pand uit 1876 vinden bouwvakkers van Rosmalen Bouw allerlei verloren oude elementen.

Bioscoop Cinecitta in Tilburg geeft geheimen prijs

Ingemetselde deuren, mooi afgewerkte plafonds en een heel gewelvensysteem in de kelder. De verbouwing door Rosmalen Bouw legt veel oude details bloot.

"We wisten wel dat er een kelder was, maar we moesten bukken om hier doorheen te lopen," vertelt Henk van den Burg, directievoerder van de bouw. "Vijf volle grote containers met rommel kwamen uit deze kelders!" De gewelven staan er nu in volle glorie bij.

Uitgegraven kelders

In de uitgegraven kelders van Cinecitta komen toiletten, een kantoortje en de garderobe. Ook de andere verdiepingen worden aangepakt. De arthousebioscoop wordt dus helemaal opgeknapt. Helaas niet voor het eerst.

Door de jaren heen is er veel verbouwd aan het pand, wat de oude elementen niet ten goede kwam. "Er was vaak maar weinig geld en toch moest de bioscoop met de tijd mee." Dat is te zien in de afwerking. Gelukkig wordt nu zo veel mogelijk hersteld. Van den Burg: "Het wordt prachtig".

Lees verder...

Meer informatie over RAROS BOUW B.V.:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!