'Blij dat techniekstudies en docentopleidingen in trek zijn'

  • Technologie
  • Bron: MKB Nederland

Meer studenten dan vorig studiejaar hebben gekozen voor een hbo-opleiding in de techniek of een opleiding tot docent. Dat meldt de Vereniging Hogescholen.

'Blij dat techniekstudies en docentopleidingen in trek zijn'

De sector techniek telt nu bijna 19.000 studenten, een groei van zo’n 3 procent. Een mooi resultaat, vinden MKB-Nederland en VNO-NCW. Ook kiezen steeds meer vrouwen voor een technische studie.

Chemie

De grootste stijging is te zien bij de opleiding biologisch & medisch laboratiumonderzoek en bij de opleiding chemie. Beide kregen rond de 20 procent meer nieuwe studenten. In vergelijking met vorig jaar koos 8 procent meer vrouwen een opleiding in de techniek. Ondanks dat blijven mannelijke studenten bij technische studies toch in de meerderheid: zo’n 78 procent van de eerstejaars techniekstudenten is man. Het aantal vrouwen dat voor technisch kiest, kan dus nog beter, vinden de ondernemersorganisaties.

Wiskunde

De tweedegraads lerarenopleiding wiskunde groeide maar liefst met bijna 25 procent tot rond de 550 eerstejaars. Positief nieuws, vinden de ondernemersorganisaties. In het schoolvak wiskunde dreigt namelijk een tekort aan leraren. In totaal groeide het aantal eerstejaars bij de onderwijsopleidingen met bijna 7 procent. Tegenover de stijgingen staat een daling van 4 procent van het totaal aantal eerstejaars dat in september aan een hbo-opleiding begon.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!