‘Blij met betere faciliteiten voor aannemen gehandicapten’

  • Arbeidsmarkt
  • Bron: MKB Nederland

Werkgevers die werknemers met een arbeidsbeperking vanaf volgend jaar in dienst nemen, krijgen een eenduidig pakket aan ondersteuning. Dat meldt het Financieele Dagblad.

‘Blij met betere faciliteiten voor aannemen gehandicapten’

MKB-Nederland en VNO-NCW zijn blij dat staatssecretaris Jetta Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid hiermee zorgt voor een gelijk speelveld voor werkgevers. Daarvoor hebben de ondernemersorganisaties gepleit.

Faciliteiten

Werkgevers hoeven niet langer zelf uit te zoeken of hun werknemer door de Participatiewet van de gemeente of door het UWV wordt ondersteund. Dat zorgt voor overzichtelijkheid, stellen de MKB-Nederland en VNO-NCW. Het maakt het voor werkgevers makkelijker om een werknemer met een handicap in dienst te nemen.

100.000 banen

De ondersteuningsfaciliteiten, zoals een uniforme no-riskpolis en job coaching, zijn nodig om werkgevers te faciliteren in het aanbieden van taken voor de groep mensen met een arbeidsbeperking. Hiermee treedt Klijnsma werkgevers tegemoet om door te gaan met het creëren van 100.000 banen voor arbeidsbeperkten, aldus de ondernemersorganisaties.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!