Boeing ondertekent samenwerkingscontract met World Class Aviation Academy

  • Maintenance
  • Bron: World Class Aviation Acadamy

Boeing landt op nieuw luchtvaartcluster Gate2 voor Aerospace & Maintenance in Gilze en Rijen

Boeing ondertekent samenwerkingscontract met World Class Aviation Academy

De Boeing Company heeft een samenwerkingscontract getekend met de World Class Aviation Academy (WCAA) om een state-of-the-art trainingscentrum voor het onderhoud aan de CH-47 Chinook helikopter in te richten. Het nieuwe trainingscentrum is gevestigd binnen het nieuwe luchtvaartcluster Gate2 Aerospace & Maintenance Value Park dat tegenover de vliegbasis Gilze-Rijen ligt. Het trainingscentrum in Gilze en Rijen voorziet in de opleidings-, en trainingsbehoefte van diverse internationale Defensie-organisaties die het onderhoud aan Chinook helikopters uitvoeren.

“Onze samenwerking met de WCAA laat de betrokkenheid van Boeing zien naar onze internationale Chinook klanten en benadrukt onze toewijding om kwalitatieve trainingen te blijven bieden tegen een acceptabele prijs”, aldus Barbara Wilson, directeur Boeing Army, Navy and Marine Corps training. “Deze faciliteit biedt Europese Chinook technici de mogelijkheid om dichter bij huis hun onderhoudstraining te volgen.”

Trainingen starten eerste kwartaal 2012
De specialistische onderhoudstrainingen staan gepland om in het eerste kwartaal van 2012 te beginnen met theorielessen over de CH-47. Daarnaast biedt de faciliteit unieke mogelijkheden om praktijktrainingen aan een Chinook airframe te verzorgen met een speciaal daarvoor geprepareerde helikopter. Dit zorgt voor een realistische leerbeleving die naadloos aansluit bij het onderhoud in de praktijk. Hierdoor kan steeds beter tegemoet gekomen worden aan de groeiende behoefte van Chinook gebruikers om voldoende gecertificeerde technici beschikbaar te hebben.

Vervolg op eerdere overeenkomst WCAA-Boeing
Boeing en the WCAA tekenden in 2009 al een overeenkomst om samen te gaan werken op het gebied van onderhoudstrainingen. Deze samenwerkingsovereenkomst voor de Chinook onderhoudstrainingen vormt de eerste concrete stap naar een moderne trainingsfaciliteit. 

Innovatiebevordering en clusterontwikkeling op Gate2
Het nieuwe trainingscentrum wordt gevestigd op Gate2, hét platform voor innovatie en clusterontwikkeling in de vliegtuigonderhoudssector. Daarom tekent de WCAA naast het contract met Boeing ook een samenwerkingscontract met Gate2. De gemeente Tilburg en de provincie Noord-Brabant investeren in totaal € 10 miljoen in het Aerospace & Maintenance Value Park Gate2. Ook de gemeente Gilze en Rijen neemt actief deel aan deze ontwikkeling.


Gate2
De deelnemers van het Gate2 luchtvaartcluster zijn ondernemers, de provinciale en lokale overheden, het onderwijs en de inbreng vanuit de Hogescholen en Universiteiten die onderzoek doen. De vestiging van onderwijs- en trainingcentra biedt de mogelijkheid voor bedrijven om versneld te innoveren, te onderzoeken en personeel zodanig te op te leiden dat ze in voldoende mate over gekwalificeerde technici beschikken. Het bedrijfsleven biedt vervolgens leerplekken voor de studenten. De ontwikkeling van het luchtvaartcluster zorgt voor economische activiteiten en groei van de werkgelegenheid in de regio. Door vanuit verschillende specialisaties samen te werken is er dus sprake van een win-win situatie voor alle deelnemende partijen.

Midpoint Brabant
De uitvoering van het project Gate2 ligt in handen van Midpoint Brabant, het Regionaal Economisch Samenwerkingprogramma van de regio Midden-Brabant. In dit programma werken overheden, kennisinstellingen en bedrijfsleven samen aan het profileren van Midden-Brabant als de regio die Social Innovation tot het hart van zijn economische ontwikkeling heeft verklaard. Door middel van projecten wordt de (aantrekkings)kracht van Midden-Brabant zichtbaar gemaakt en versterkt.

Hart van de World Class Maintenance regio
Gate2 ligt in het midden van Zuid Nederland, in Gilze en Rijen: de regio die samen met Woensdrecht is aangewezen als World Class Maintenance regio. Verschillende luchtbases en maintenance gerelateerde bedrijven hebben hier al hun thuisbasis. Maintenance vertegenwoordigt een miljarden business in Nederland met een jaarlijkse omzet van 18 miljard euro en werkgelegenheid voor meer dan 150.000 mensen. Behalve bedrijven, onderkennen ook het onderwijs, het onderzoek en de politiek de toegevoegde waarde van de onderhoudssector. Al in 2002 benoemde het Ministerie van Economische Zaken 'maintenance' (de onderhoudssector) tot speerpunt in het ontwikkelingsprogramma 'Pieken in de Delta'. Dit heeft geleid tot de oprichting van World Class Maintenance: een crosssectoraal programma dat het bedrijfsleven, kennisorganisaties en onderwijsinstellingen op het gebied van maintenance in Nederland bij elkaar brengt om samen te werken en te innoveren. Met de ambitie om van Nederland de meest dynamische en de meest concurrerende economie van de wereld te maken als het gaat om hoogwaardig onderhoud. Een economie van World Class niveau. Inmiddels zijn er onder de vlag van World Class Maintenance al verschillende maintenance clusters ontstaan zoals Aviolanda Woensdrecht, Maintenance Value Park Terneuzen en Maastricht Maintenance Boulevard.

Meer informatie over Midpoint Brabant:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!