Boek 'Duurzaam Verpakken' over verpakkingen van de toekomst

  • Innovatie & MVO
  • Bron: Agentschap NL

Agentschap NL en partners bieden hun nieuwe boek ‘Duurzaam Verpakken, verpakken voor de circulaire economie’ gratis aan.

Boek 'Duurzaam Verpakken' over verpakkingen van de toekomst

Wat is Duurzaam Verpakken? En wat is de duurzaamste verpakking voor mijn product? De publicatie ‘Duurzaam Verpakken, verpakken voor de circulaire economie’ is bestemd voor iedereen die rekening wil houden met het milieu bij het ontwerp van een product-verpakkingscombinatie.

De gratis publicatie biedt concrete aanknopingspunten en inspirerende voorbeelden om hier praktisch mee aan de slag te gaan. Van kaas tot eieren en van verf tot sportschoenen, ieder product kent zo zijn eigen verpakkingseisen. En daarmee specifieke oplossingen voor het optimaliseren van de verpakking en verpakkingsprocessen.

Netwerk Duurzaam Verpakken

In de afgelopen 3 jaar organiseerde het Netwerk tien workshops voor verschillende marktsegmenten en nog eens drie sectoroverschrijdende bijeenkomsten. De ruim 200 deelnemers aan deze bijeenkomsten, waaronder retailers, merkfabrikanten, ontwerpers en leveranciers van verpakkingen, machines en grondstoffen, hebben vol enthousiasme hun kennis en ervaring met het netwerk gedeeld. In deze publicatie maken de organisatoren de balans op.

Boek en auteurs

Het boek is het eindproduct van het Netwerk Duurzaam Verpakken. Agentschap NL, NVC Nederlands Verpakkingscentrum en Partners for Innovation hebben dit ondersteund en begeleid tussen september 2010 en oktober 2013. De auteurs zijn doorgewinterde professionals op het gebied van duurzame innovatie en verpakkingsontwerp: Siem Haffmans van Partners for Innovation, Ger Standhardt van het NVC Nederlands Verpakkingscentrum, Astrid Hamer van Agentschap NL.

Downloads en meer informatie

Duurzaam Verpakken online op ISSUU
Download Duurzaam Verpakken (pdf)
Word lid van de LinkedIn Groep Duurzaam Verpakken

Neem voor meer informatie contact op via astrid.hamer@agentschapnl.nl.

Meer informatie over Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO):

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!