BOM doet 1e investering uit Innovatiefonds Brabant

  • Innovatie & MVO
  • Bron: Provincie Noord-Brabant

De Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) heeft haar 1e investering gedaan vanuit het Innovatiefonds Brabant, het investeringsfonds dat de provincie Noord-Brabant de BOM in beheer heeft gegeven.

BOM doet 1e investering uit Innovatiefonds Brabant

Het biotechnologiebedrijf SynAffix kan met deze co-investering verdere stappen zetten in de ontwikkeling van een nieuwe generatie anti-kankermedicijn. 

Gezond ouder worden

Volgens Miriam Dragstra, Directeur BOM Capital, is SynAffix een mooi voorbeeld van een bedrijf dat een antwoord op een van de belangrijkste maatschappelijke vraagstukken van dit moment dichterbij kan brengen, het gezond ouder worden. "Ik ben er dan ook trots op dat we juist in SynAffix onze eerste investering vanuit het Innovatiefonds Brabant plegen", aldus Dragstra.

Hefboom

Er is bij deze investering vanuit het Innovatiefonds Brabant sprake van een hefboom op de geïnvesteerde euro's; naast de BOM doen enkele belangrijke co-investeerders mee zoals  BioGeneration Ventures, MS Ventures en Aravis. 

Pivot Park

SynAffix, sinds januari gevestigd op het Pivot Park in Oss, is er in geslaagd met grote precisie een antikankermiddel in een tumorcel af te leveren. Belangrijk hierbij is dat het doelgerichte medicijn pas in de cel vrijkomt; dit voorkomt vervelende bijwerkingen. In de toekomst stelt deze technologie behandelaars in staat tumorcellen veel doeltreffender te bestrijden. De investering in SynAffix sluit perfect aan op de ambities van de BOM: het op een ondernemende manier bijdragen aan de aanpak van maatschappelijke vraagstukken en het verzilveren van economische kansen. 

Innovatiefonds Brabant

De provincie Noord-Brabant richtte het Innovatiefonds Brabant (125 miljoen) eind december 2013 op en bracht het onder bij de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij. Het fonds is revolverend van karakter en heeft een looptijd van 24 jaar. Doel van het fonds is de economische structuur van Brabant te versterken. Met het Innovatiefonds Brabant richt de BOM zich op provincie-gerelateerde innovaties die (inter)nationaal het verschil kunnen maken en actief zijn binnen een van de zes Brabantse topsectoren (High Tech, Logistiek, Maintenance, Life Sciences en Life Tech, (Agro)Food, Biobased Economy) en maatschappelijke meerwaarde bieden.

Meer informatie over Provincie Noord-Brabant :

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!