BOM komt met Corona International Rebuild Program

90% Van de Nederlandse bedrijven actief in buitenlandse markten vreest omzetdaling door de coronacrisis. Over het jaar 2020 wordt een gemiddelde omzetdaling van 46% verwacht (Veenstra, 2020), doordat lopende opdracht worden stilgezet en nieuwe opdrachten moeilijk te verkrijgen zijn

BOM komt met Corona International Rebuild Program

Om een alternatief te bieden voor het snijden in kosten en het wachten op een aantrekkende markt heeft de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij het Corona International Rebuild Program ontwikkeld.

Dit landelijke programma helpt jou nieuwe kansen te ontdekken voor het verhogen of terugwinnen van omzet in een buitenlandse markt.

Samen met andere ondernemers leer je van elkaars ervaringen en inspireer je elkaar om tot actie over te gaan.

Wat mag je van het programma verwachten

  • Je krijgt inzicht in welke onderdelen van jouw businessmodel nog functioneren en welke onderdelen achterhaald zijn;
  • Je krijgt inzicht in de omzetpotentie van jouw bestaande klanten en nieuwe klanten;
  • Je krijgt inzicht in de problemen die op verschillende niveaus bij jouw klanten spelen en ontdekt kansen voor new business;
  • Je onderneemt actie en past je businessmodel aan;
  • Je boekt meetbaar resultaat in je cashflow.

Het programma

Verspreid over een periode van zes weken vinden er vijf masterclasses plaats over een specifiek onderwerp. Daarnaast voer je ter voorbereiding en ter afronding van iedere module praktijkopdrachten uit. Het programma vraagt een grote commitment van jou als ondernemers. Ditzelfde mag je van ons verwachten.

Vijf masterclasses

De masterclasses zijn verdeeld over vijf dagdelen. Het programma bestaat uit:

Kennismaking en kerncompetentie
Maak kennis met elkaar en krijg inzicht in welke onderdelen van jouw businessmodel nog functioneren en welke onderdelen verleden tijd zijn.

Bestaande klant en nieuwe klant
Krijg inzicht in de omzetpotentie van je bestaande klanten en leer skills om look-a-like klanten te vinden voor new business

DMU en marktpotentie
Krijg inzicht in de problemen die er op verschillende niveaus bij jouw klanten spelen en ontdek kansen voor het verhogen van jouw omzet.

Minimale oplossing en maximaal resultaat
Krijg inzicht en onderneem actie om met minimale middelen een oplossing te bouwen waar jouw klanten bereid voor zijn te betalen.

Financiële impact en afsluiting
Krijg inzicht in de impact van jouw hernieuwde business model op de cashflow van jouw bedrijf en de eventueel benodigde financiering.

Praktijkopdrachten

Het programma is een combinatie van theorie en praktijk. Ter voorbereiding en afronding op de masterclasses voer je praktijkopdrachten uit om je hernieuwde businessmodel te valideren in de markt.

Praktische informatie

  • Het Corona International Rebuild Program is een landelijk programma uitgevoerd door de partners van Trade and Innovate NL;
  • Het programma is voor ondernemers waarbij de omzet in een buitenlandse markt terugloopt;
  • Het programma vindt digitaal plaats via Microsoft Teams.
  • Het Corona International Rebuild Program is een initiatief van de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) i.s.m. Trade & Innovate NL en partners.

Meld je aan

Interesse in het Corona International Rebuild Program? Laat je gegevens achter. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Inschrijven

 

Meer informatie over BOM, Brabantse Ontwikkelings Maatschappij:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!