BOM organiseert koplopersgroepbijeenkomst SME Instrument

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: Brabantse Ontwikkelings Maatschappij

In 2014 is de BOM gestart met een koplopersgroep om kennis te maken met een nieuw Europees financieringsinstrument specifiek voor het MKB, het SME Instrument.

BOM organiseert koplopersgroepbijeenkomst SME Instrument

Het Koplopersprogramma bestaat uit een aantal workshops gericht op het kennismaken met deze nieuwe regeling, het aanvraagproces en het uiteindelijk indienen van de aanvraag zelf. Door groepsgewijs samen te werken en onderling kennis te delen worden elementaire aanvraagfouten voorkomen en sterkere aanvragen geproduceerd, met een hogere slaagkans voor het Brabantse MKB.

Subsidie voor MKB

Het SME Instrument biedt subsidie voor MKB bedrijven die werken aan de ontwikkeling van zeer innovatieve nieuwe producten, processen of (software)diensten met een groot Europees marktpotentieel. Bij het SME instrument gaat het niet zozeer om onderzoeksprojecten, maar specifiek om de ontwikkeling richting de markt en uitrol op Europese schaal.

Het interessante van de regeling is dat er niet perse samengewerkt hoeft te worden met bedrijven of kennisinstellingen; aanvragen individueel kunnen worden ingediend. Daarnaast sluit de regeling goed aan op de specifieke financieringsbehoefte van MKB bedrijven. De regeling bestaat uit de volgende elementen:

  • Fase 1 – technisch en/of commercieel haalbaarheidsonderzoek (subsidie EUR 50.000)
  • Fase 2 – uitontwikkeling en uitrol richting de markt (subsidie EUR 500.000 – EUR 2,5 miljoen)
  • Fase 3 – bestaat uit doorgeleiding naar Europese financieringsfondsen

Daarnaast is ondersteuning in de vorm van business coaches beschikbaar tijdens fase 1 en 2.

Meer informatie en aanmelden

In 2014 hebben 6 bedrijven die hebben deelgenomen in onze koplopersgroep aanvragen ingediend en de eerste is inmiddels gehonoreerd met een interessante subsidie van € 1,5 miljoen. Deadlines voor indiening in 2015 zijn 18 maart, 17 juni, 17 september en 16 december. Binnen 4 tot 6 maanden na sluitingsdatum weet u of uw aanvraag gehonoreerd wordt.

Heeft u een grote Europese ambitie, en wilt u ook verkennen wat de mogelijkheden voor uw bedrijf zijn, meld u dan aan voor onze volgende koplopersgroepbijeenkomsten op 27 januari in de ochtend (HTC, Eindhoven) of op 5 februari in de middag (BOM, Tilburg). U kunt zich per mail aanmelden bij Peter Visser (pvisser@bom.nl) en Karin Jansen (kjansen@bom.nl).

Meer informatie over BOM, Brabantse Ontwikkelings Maatschappij:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!