BOM realiseert exit Epyon B.V.

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: BOM

ABB neemt Epyon over en mikt op een ruimer aanbod aan oplaadinfrastructuur voor elektrische voertuigen. Het snel groeiende aantal elektrische voertuigen creëert aantrekkelijke zakelijke kansen voor bedrijven actief in de oplaadinfrastructuur

BOM realiseert exit Epyon B.V.

ABB, de toonaangevende groep actief op het vlak van energie- en automatiseringstechnologie, kondigde vandaag aan dat het Epyon overneemt, een pionier in oplaadinfrastructuur voor elektrische voertuigen, gespecialiseerd in snelladende gelijkstroomstations en software voor netwerkladers. Deze overname kadert in de strategie van ABB om haar wereldwijde aanbod aan infrastructuuroplossingen voor elektrische voertuigen uit te breiden.

“Met deze overname verwerft ABB zich toegang tot competitieve producten, belangrijke netwerkmanagementsoftware en een onderbouwde bedrijfsstructuur op het vlak van onderhoudsdiensten die ons eigen aanbod op een perfecte manier aanvult”, zei Ulrich Spiesshofer, hoofd van de ABB-divisie Discrete Automation and Motion. Epyon, dat in 2005 werd opgericht, heeft zijn hoofdkwartier in Rijswijk (Nederland), een R&D-centrum in Eindhoven en een verkoopsnetwerk over heel Europa. De betrokken partijen kwamen overeen geen financiële details van de transactie vrij te geven. De 50 personeelsleden die Epyon wereldwijd tewerkstelt zullen overkomen naar ABB zodra de acquisitie is afgerond.

“Het sterke merkimago van ABB en haar uitgebreide wereldwijde aanwezigheid zal ABB het gecombineerde aanbod Epyon-ABB sneller doen groeien en het aanbod ingang doen vinden bij belangrijke klanten en partners”, zei Hans Streng, CEO van Epyon die het bedrijf de laatste jaren leidde en die als ervaren industrieel leider aan de slag blijft binnen het gecombineerde bedrijf. “De bestaande Epyon-activiteiten worden verrijkt met de grote slagkracht van ABB’s platform in vermogenselektronica, hun wereldwijde productie-eenheden en hun uitgebouwd marketing- en servicenetwerk.”

Het groeiende aantal elektrische voertuigen is de motor achter een wereldwijde markt voor oplaadoplossingen inclusief ondersteunende technologieën die het elektrische netwerk moeten uitrusten met meer geavanceerde controlesystemen en –software. De verwachting is dat de verkoop van elektrische oplaadstations tijdens de komende vijf jaar snel zal groeien en vermenigvuldigen. Pike Research schat dat er tegen 2015 wereldwijd 1,6 miljoen oplaadstations zullen nodig zijn.

lees meer>>

Meer informatie over BOM, Brabantse Ontwikkelings Maatschappij:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!