BOM wil kansen voor medische technologie in China benutten

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: Brabantse Ontwikkelings Maatschappij

De provincie Noord-Brabant heeft al sinds 1994 een goede relatie met de provincie Jiangsu, die technologisch ver ontwikkeld is en het hoogste provinciale bruto binnenlands product van China kent. Deze provincie vormt het directe achterland van de metropool Shanghai.

BOM wil kansen voor medische technologie in China benutten

Indrukwekkende cijfers

De cijfers over medische technologie in China zijn indrukwekkend. Binnen de Chinese gezondheidszorg, die een enorme groei doormaakt, is medische technologie een van de snelst groeiende sectoren. De verkoop van medische apparatuur bedroeg in 2014 maar liefst 36 miljard euro: een verdubbeling ten opzichte van 2010. En dat is nog maar het begin. Met de groei van de Chinese middenklasse en een vergrijzende bevolking (China telt in 2020 maar liefst 230 milljoen 65-plussers!) zal de exportmarkt groeien van 500 miljard dollar in 2013 naar 900 miljard dollar in 2018.

Europa is de grootste exporteur naar China (39 procent van de exportmarkt) en Nederland behoort tot de top 5 van Europese exporteurs. De meest geïmporteerde productgroepen waren in 2014 diagnostische apparatuur, revalidatieapparatuur en apparatuur voor röntgentomografie en endoscopie.

Er liggen volop kansen

De kansen voor het Nederlands bedrijfsleven liggen voornamelijk in de ‘second-tier’ steden: grote steden buiten de metropolen Beijing, Shanghai en Guangzhou. In de provincie Jiangsu (80 miljoen inwoners) woont meer dan de helft van de mensen in steden. Voorbeelden zijn Nanjing (8 miljoen), Wuxi (6 miljoen) enSuzhou (5 miljoen).. Deze steden bieden kansen voor business, omdat ze technologisch ontwikkeld zijn, open staan voor buitenlandse bedrijven en producten én over een omvangrijke afzetmarkt beschikken.

Dit is het programma

De lange relatie tussen Jiangsu en Brabant helpt u om voet aan de grond te krijgen in China of om uw bestaande activiteiten uit te breiden. Tijdens de missie bezoekt u enkele ‘second-tier' steden in Jiangsu. Beoogde programmaonderdelen zijn:

  • Een gepersonaliseerd matchmakingsprogramma.
  • Contacten met experts en de Nederlandse overheid (consulaat-generaal in Shanghai en het NBSO-kantoor in Nanjing).
  • Een programma rondom de China Medical Equipment Fair in Shanghai.
  • We bezoeken relevante organisaties in Jiangsu die u kunnen helpen met hun kennis en netwerk.

Het definitieve programma wordt afgestemd op de behoeften en het profiel van de geregistreerde deelnemers.

Méér dan 'een weekje China'

Een missie naar China kan alleen succesvol zijn als u zich gedegen voorbereidt én als u zorgt voor een goede follow-up. De missie is dan ook onderdeel van een compleet traject dat wij u aanbieden en dat ongeveer een jaar duurt. In de voorbereidingsfase besteden we aandacht aan de voorwaarden voor succes in China, zoals kennis van cultuurverschillen, kenmerken van netwerken in China, IP-bescherming en een heldere individuele doelstelling. Deelname aan deze missie is dus méér dan 'een weekje China'. Van u als deelnemer verwachten we dan ook commitment, bijvoorbeeld doordat u aanwezig bent bij de voorbereidings- en follow-upbijeenkomsten.

Kostenindicatie

Een week op missie in China kost rond de 3000 euro voor vlucht, verblijf en vervoer ter plaatse. Voor het matchmaking programma en de organisatie van de missie worden extra kosten gerekend. Deze zijn onder andere afhankelijk van uw wensen.

Heeft u interesse?

Bent u geïnteresseerd in de handelsmissie naar China? Of wilt u deelnemen aan de informatiebijeenkomst? Laat dit even weten. Voor het aanmelden voor de informatiebijeenkomst op 10 november stuurt u een mail naar china@brabant.nl o.v.v. uw contactgegevens. Heeft u andere vragen dan kunt u contact opnemen met:

Meer informatie over BOM, Brabantse Ontwikkelings Maatschappij:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!