BOM zet Brabantse robotica in de schijnwerpers met luiden beursgong Euronext

  • Regionale ontwikkeling

Op uitnodiging van Euronext Amsterdam opent de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) de beurs op vrijdag 28 augustus, de slotdag van de Week van regionaal ondernemerschap.

BOM zet Brabantse robotica in de schijnwerpers met luiden beursgong Euronext

BOM directeur Jan Pelle luidt om 9.00 uur in gezelschap van de twee oprichters van One of A kind Technologies de gong en benadrukt daarmee de kansen die er liggen voor Brabant en Nederland binnen de snel groeiende roboticamarkt. One of A Kind Technologies is een koploper uit Eindhoven op het gebied van robotica en vision technologie, waar de BOM in investeert.

Mogelijkheden van robotica

In de Week van regionaal ondernemerschap stelt Euronext Amsterdam de BOM in de gelegenheid om bedrijvigheid en ondernemerschap in Brabant onder de aandacht te brengen. De BOM richt graag de schijnwerpers op de mogelijkheden die robotica biedt voor het Brabantse bedrijfsleven.

De BOM bracht begin dit jaar de kansen in kaart voor Brabantse hightech ondernemingen op het gebied van robotica. Tal van sectoren zijn geholpen met moderne, snel en flexibel inzetbare robots. Denk aan de industrie, de gezondheidszorg, de agrarische sector, maintenance & service en de logistiek. Inmiddels investeert de BOM in meerdere Brabantse robotica bedrijven, waaronder in One of A Kind Technologies.

Presentatie

Na de gongceremonie is het woord aan Jan Pelle, gevolgd door een presentatie van de ondernemers van One of A Kind Technologies, Alex Kind en Richard Vialle. Hun robots zijn uitgerust met vision-technologie: systemen met camera’s, lasers en software. Ze ontwikkelden onder andere een komkommer oogstrobot die plukrijpe komkommers herkent en afsnijdt, en andere nog even laat doorgroeien. Ook brachten ze bijvoorbeeld een robot op de markt die autokoplampen inspecteert.

Gongslag

De gongslag, als startsein van de handel, is een eeuwenoude traditie die sinds enige jaren weer in ere is hersteld. De gong is inmiddels geslagen door tal van prominente gasten die de beurs daarvoor persoonlijk benadert. De BOM schaart zich in een rij van ministers, staatssecretarissen, captains of industry, beroemde sporters, televisiepersoonlijkheden, vertegenwoordigers van charitatieve instellingen en vele andere vooraanstaande personen en organisaties.

Meer informatie over BOM, Brabantse Ontwikkelings Maatschappij:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!