Bonle Group China opent locatie in Roosendaal

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: REWIN

Chinees bedrijf creeërt banen in assemblage en distributie van LED en electra-toepassingen

Bonle Group China opent locatie in Roosendaal

Vijf fabrieken in China, een zesde in aanbouw en meer dan 1500 werknemers, dat is  Bonle (Fuzhou) International Co., Ltd. Bonle is een van de grotere bedrijven in China op het gebied van LED-  en allerhande electra toepassingen, met als specialiteit LED straatverlichtings concepten. Als een direct gevolg van de acquisitie inspanningen in China door de regio West-Brabant, komt deze private onderneming nu naar Roosendaal om daarvandaan de Europese markt te bedienen. De assemblage, verkoop en distributie van Bonle producten zal nieuwe werkgelegenheid opleveren voor zo'n 25 personen. Uiteraard afhankelijk van het succes in de markt.Men hoopt op korte termijn in Roosendaal te kunnen starten.

Meer dan 5 miljoen US dollars is er onlangs door Bonle geïnvesteerd in een nieuwe productie faciliteit, die volledig is ingericht op de vervaardiging van kunststoffen electr(on)ische producten, zoals schakel- en isolatiemateriaal. Begin volgend jaar start de bouw van nog een fabriek, waar men uitsluitend keramische producten van de allerhoogste kwaliteit zal produceren. Bonle groeit, met andere woorden en acht de tijd rijp om haar succesformule ook in Europa op bredere schaal te gaan vermarkten. Roosendaal bleek daarvoor de perfecte uitvalsbasis.
 
Wethouder Hans Verbraak van de gemeente Roosendaal verwelkomt de Chinese investering èn de nieuwe banen met open armen. "Nu de economie weer aantrekt, zeker in China, en de investeringsbereidheid in deze landen snel toeneemt, betekent dat voor onze regio toenemende  kansen om mooie vissen als Bonle binnen te halen. Het beleid dat we in West-Brabant al enige tijd stug volhouden, waarin we actief op zoek te gaan naar mogelijke investeerders in China, blijkt keer op keer succesvol. Daar zijn wij in Roosendaal erg tevreden over", aldus de wethouder.  
 
De acquisitie van Bonle werd namens de regio verricht door NV REWIN West-Brabant.

Meer informatie over REWIN West-Brabant:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!