BoostIQ verkent nieuwe wegen arbeidsmarkt techniek

  • Arbeidsmarkt
  • Bron: Brainport Development

Op de High Tech Campus Eindhoven is dinsdag 2 december een BoostIQ. Het evenement is bedoeld om nieuwe wegen te verkennen op de arbeidsmarkt van technisch geschoolde vakmensen.

BoostIQ verkent nieuwe wegen arbeidsmarkt techniek

Tijdens BoostIQ worden onder meer de situaties in Nederland, België en Duitsland vergeleken om van elkaar te leren. De internationale bijeenkomst met tal van lezingen en workshops biedt HR-professionals, ondernemers en beleidsmakers een uitgelezen mogelijkheid om elkaar te ontmoeten en ideeën uit te wisselen.

Het vinden en houden van geschikte kenniswerkers is voor de hightechbedrijven in Brainport regio een grote uitdaging. Door de snelle ontwikkelingen op technologisch gebied, de almaar complexere producten en de snel wisselende marktverhoudingen, is het een voorwaarde voor technologiebedrijven om de vaardigheden van de medewerkers voortdurend op peil te houden en om te kijken naar nieuw talent.

Krapte op bèta-arbeidsmarkt

De noodzaak aan goed opgeleid technisch personeel wordt ook door het Rijk en regionale overheden erkent. Zij beschouwen de huidige krapte op de ‘bèta-arbeidsmarkt’ als een bedreiging voor de toekomst. Om de vooraanstaande rol van Nederland, en Brainport in het bijzonder, te behouden op technologisch gebied, zijn de laatste jaren allerlei campagnes gestart. Doel is om meer mensen te interesseren voor een opleiding én baan in de techniek. Dat gebeurt in samenwerking met hightechbedrijven, maar ook met kennisinstellingen die vaart willen houden in hun wetenschappelijke progressie.

Technologische arbeidsmarkten

Tijdens BoostIQ komen tal van vragen naar voren bij het vergelijken van de (technologische) arbeidsmarkten in Nederland, België en Duitsland. Staat ieder land voor dezelfde uitdagingen? Welke doelen willen ze bereiken? Hoe kunnen kleinere bedrijven professionals binnenhalen? In welk opzicht kunnen musea bijdragen aan een positieve wending? Wat zal het volgende HR-model gaan worden op deze vrij lastige arbeidsmarkt?

Sprekers

Een reeks van 32 gerenommeerde sprekers uit deze drie landen zal hun visie geven op deze vragen. Onder hen Doekle Terpstra (ambassadeur Techniekpact), Ina Kayser (Veein Deutscher Ingenieure VDI), Nancy Vercammen (ie-net Belgium), Margot Nijkamp (Red Bluejay), Thomas Eussen (DSM) en Imke Carsouw (Brainport Development). Na een plenaire zitting in de ochtend, volgen na de lunch tien interactieve workshops.

Meer naar informatie over BoostIQ op de website.

Meer informatie over Brainport Eindhoven:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!