Bouw Food Campus Helmond in maart van start

  • Agrofood & Biobased
  • Bron: Brainport Development

De bouw van de Food Campus in Helmond kan in maart starten. De gemeente Helmond wil garant staan voor de huur van twee stichtingen. Eind november ontstond plotseling een gat van van 5,2 miljoen euro in de begroting van het Food Technology Park Brainport.

Bouw Food Campus Helmond in maart van start

Een vastgoedbeheerder had zich onverwachts uit het project teruggetrokken, waardoor de ontwikkeling van het hele park onzeker werd. De hele campus moet voor het einde van 2013 gebouwd zijn om recht te blijven houden op een subsidie van 2,3 miljoen euro van de provincie Noord-Brabant. Ook kwamen contracten met gebruikers van de gebouwen in gevaar omdat die erop gerekend hebben in 2013 te starten.

Het bedrijf Van Wijnen Corporate heeft de rol als vastgoedbeheerder overgenomen. Deze onderneming investeert 1 miljoen euro in het project. Een aantal private investeerders uit de Helmondse voedingsindustrie leggen samen 500.00 euro in. De Rabobank is bereid een innovatiesubsidie in de vorm van een achtergestelde lening ter waarde van 500.000 euro beschikbaar te stellen.

Het resterende bedrag van 3,2 miljoen euro wordt gefinancierd door de bank op voorwaarde dat alles straks is verhuurd. Voor 92% van het totale park is dit voor tien jaar het geval. Voor de resterende 8% willen twee stichtingen instappen maar die vragen wel gemeentelijke borgstelling voor hun huurbetaling in de periode 2012-2017. In totaal zou de gemeente garant moeten staan voor een bedrag van 266.000 euro. Daartoe is het Helmondse college bereid.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!