Bouw grootste zonnepark van Nederland begonnen in North Sea Port

Sinds mei 2018 wordt er aan de rand van de Sloehaven in het havengebied van Vlissingen gewerkt aan de bouw van Solarpark Scaldia: een zonnepark met een capaciteit van ruim 54 MWp.

Bouw grootste zonnepark van Nederland begonnen in North Sea Port

Als belangrijkste landeigenaar steunde North Sea Port de ontwikkeling van het hernieuwbare-energieproject.

Goed voor 14.000 huishoudens

Met een capaciteit van 54,5 MWp zal het zonnepark een gemiddelde productie hebben van 51.000 MWh per jaar. Dat is te vergelijken met het verbruik van meer dan 14.000 huishoudens. Tijdens haar levensduur van 30 jaar zal ze meer dan 738.000 ton CO2-emissies uitsparen. Solarpark Scaldia zal dan ook het grootste zonnepark van Nederland zijn.

Rond de Sloehaven in Vlissingen

Het zonnepark wordt gebouwd naast een aantal windturbines en onder een hoogspanningslijn in een kabel- en pijpleidingencorridor. De totale oppervlakte omvat 38 hectare rond de Sloehaven. Er worden 140.000 zonnepanelen opgesteld in een oost-westrichting om het grondgebruik, het productieprofiel en daardoor ook de rendabiliteit te optimaliseren.

Betrokken partijen

De netwerkbeheerder Enduris is in februari 2018 gestart met de constructie van de netverbinding. EPC-aannemer en eigenaar ib vogt startte in mei met de bouw van de centrale. ib vogt, het in Duitsland gevestigde bedrijf dat geadviseerd werd door het Nederlandse Solarfields, en HSH Nordbank hebben hiervoor onlangs de financiering afgerond.

Duurzame ontwikkelingsdoelen

De productie van het project zal Nederland helpen bij zijn transitie naar hernieuwbare energieën en bij het behalen van zijn doel van 37% duurzame energiebronnen in de elektriciteitsconsumptie tegen 2020. Het zonnepark zal na de zomer in gebruik genomen worden.

Meer informatie over North Sea Port:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!