home » nieuws » Bouw »

Bouwstop kantoren slecht voor Brabant

  • Bouw
  • Bron: Omroep Brabant

Gedeputeerde Yves de Boer (VVD) ziet niets in een bouwstop voor kantoren in Brabant. In Brabant staat volgens de laatste cijfers van DTZ Zadelhoff zo'n 500.000 vierkante meter aan kantoorruimte leeg.

Bouwstop kantoren slecht voor Brabant

In de regio Breda is het aantal lege kantoren in 2011 ten opzichte van 2010 het meest toegenomen, met 3,9 procent. In de regio Eindhoven is dat aantal gelijk gebleven. In Tilburg en Den Bosch daalde de leegstand zelfs met 1,4 procent.

Slecht voor economie

Volgens De Boer is een bouwstop op nieuwe kantoren slecht voor de ontwikkeling van de economie in Brabant. "Daarmee zet je een bepaalde ontwikkeling stil. Gebieden die wel in de lift zitten, zet je daarmee op slot. Bovendien is het een markt die zichzelf reguleert. En de provincie heeft heel weinig te zeggen op dit gebied. De verantwoordelijkheid ligt bij gemeenten, dus wij kunnen daar alleen op aansturen in regionale overleggen in West, Midden, Noord-Oost en Zuid-Oost."

Creatief met kantoren
De Boer roept gemeenten wel op tot creativiteit met de lege kantoorruimtes. "De problemen zijn wel aanwezig, maar minder dan in Gelderland of de Randstad. Maar het heeft wel onze zorg. Gemeenten zouden een bestemmingsplan kunnen wijzigen, waardoor er bijvoorbeeld tijdelijk studenten in lege kantoren kunnen wonen."

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!