Boxtels ondernemersinitiatief gesteunt door KvK Brabant

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: KvK Brabant

Een professionele aanpak is noodzakelijk om de kwaliteit en het economisch functioneren van het centrum Boxtel te verbeteren. Dat is in elk geval de volle overtuiging van Ondernemersvereniging Centrum Boxtel (OCB). En om dit te realiseren gaan de ondernemers in nauwe samenwerking met de gemeente en de vastgoedeigenaren centrummanagement Boxtel optuigen.

Boxtels ondernemersinitiatief gesteunt door KvK Brabant

De Kamer van Koophandel Brabant ondersteunt het initiatief met de toekenning van de Stimuleringsbijdrage Centrummanagement Brabant. Op dinsdagavond 22 november ontvingen burgemeester Frank van Beers en de voorzitter van Ondernemersvereniging Centrum Boxtel (OCB), de heer Jan van Vroenhoven, uit handen van Berry Welten, vicevoorzitter van de KvK Brabant, de symbolische cheque van 10.000 euro.

In mei 2011 is onderzocht of er in Boxtel voldoende basis is voor het opzetten van centrummanagement. Het draagvlak bij de centrumondernemers, de gemeente Boxtel en de vastgoedeigenaren bleek niet alleen groot hiervoor, er werd ook direct actie ondernomen . Een grote groep wilde zich actief inzetten voor het versterken van het centrum en is inmiddels gestart met een Initiatiefgroep Centrummanagement.

Deze initiatiefgroep wil nu de volgende stap zetten in de verdere opzet en ontwikkeling van Centrummanagement Boxtel. De stimuleringsbijdrage wordt ingezet voor het opstellen van een plan van aanpak. Hierin worden onder meer uitgewerkt de gezamenlijke visie en ambitie, de organisatiestructuur, een activiteitenplan, een begroting en de wijze waarop dit alles gefinancierd kan worden.

Willemijn Wijdenes, onderneemster ijssalon in het Centrum van Boxtel, coördineert de initiatiefgroep. De externe begeleiding is in handen van de heer Rudy Snel van Organisatiekonsult B.V.. Parallel aan het opstellen van het plan van aanpak worden er al een aantal projecten (quick wins) uitgevoerd, zoals de aanpak van leegstaande panden en het formuleren van beleid voor uitstallingen / borden.
Programma Centrummanagement Brabant

Centrummanagement moet leiden tot krachtige en aantrekkelijke winkelcentra. De KvK vindt goed functionerende dorps- en stadscentra belangrijk voor het lokale en regionale vestigingsklimaat en wil daar een actieve bijdrage aan leveren. Het Programma Centrummanagement bestaat onder meer uit themabijeenkomsten, een handboek en de stimuleringsregeling Centrummanagement. De stimuleringsregeling is bedoeld voor lokale organisaties, winkeliers- en ondernemersverenigingen, en lokaal gedragen initiatiefgroepen. Deze organisaties moeten zelf minimaal 2.000 euro bijdragen aan centrummanagement. Bijna 40 initiatieven in Asten, Best, Boxmeer, Deurne, Drunen, Eindhoven, Geldrop-Mierlo, Gemert-Bakel, Goirle, Heesch, Helmond, ’s-Hertogenbosch, Laarbeek, Oisterwijk, Oss, Rosmalen, Schijndel, Valkenswaard, Veghel, Veldhoven, Vught en Waalwijk hebben gebruik gemaakt van deze regeling.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!