Brabanders in gesprek op Brabantse Voedsel1000

De provincie Noord-Brabant organiseert op dinsdag 19 februari de allereerste Voedsel1000. Een bijeenkomst voor Brabanders die samen het Voedselbesluit gaan opstellen.

Brabanders in gesprek op Brabantse Voedsel1000

Inwoners, professionals en overheid komen samen in de Brabanthallen om onderwerpen die zij belangrijk vinden met elkaar te bespreken. Samen proberen ze tot ideeën en oplossingen te komen, die bij kunnen dragen aan een duurzaam en toekomstbestendig voedselsysteem in Brabant. 

Waarom Brabantse Voedsel1000

De voedselsector is een belangrijke economie en creëert veel werkgelegenheid. De huidige manier van voedsel produceren brengt ook een aantal uitdagingen met zich mee. Hoe gaan we bijvoorbeeld om met een veranderend klimaat? Hoe krijgen we een schonere lucht? En hoe behouden we een vruchtbare bodem? Maar bovenal: hoe zorgen we voor lekker én gezond voedsel dat goed is voor jou, voor de dieren en voor het milieu? Een simpel antwoord is er niet voor deze belangrijke vragen. Daarom organiseert de provincie Noord-Brabant de Voedsel1000. Gedeputeerde Anne-Marie Spierings (Agrarische ontwikkeling): “We kiezen elke dag weer wat we eten en waar we het kopen. Onze keuzes bepalen het systeem waarmee we voedsel produceren, verwerken, distribueren en consumeren. Als we veranderingen willen in dat systeem, moeten we dat ook samen oppakken. Ik kijk met veel interesse uit naar de Voedsel1000 en zal als een van de vele deelnemers enthousiast meedenken en –doen.”

Aanmelden Voedsel1000

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van Voedsel1000. Geïnteresseerden kunnen zich daar ook aanmelden. Door middel van loting bepaald worden. Iedereen mag zich aanmelden. 

Meer informatie over Provincie Noord-Brabant :

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!