Brabanste ondernemers veroveren Europa met Looqi GPS tracker

  • Technologie
  • Bron: Looqi

Nederland is een innovatief product en startup rijker: Looqi, een revolutionaire en tegelijkertijd verbluffend eenvoudige realtime GPS Tracker.

Brabanste ondernemers veroveren Europa met Looqi GPS tracker

Voor het volgen van alles wat dierbaar en waardevol is. En dat zal de wereld weten! Tenminste, als het aan de oprichters Ruud Snelders en Koen de Lorijn ligt. De eerste stap wordt gezet met de lancering van de Looqi GPS Tracker op het internationale crowdfunding platform Indiegogo.

Looqi GPS Tracker

De realtime Looqi GPS Tracker is uitgevoerd met een kleurige polsband of als handige sleutelhanger. Elke 20 seconde zendt Looqi een signaal naar een gebruiksvriendelijke app op je smartphone of tablet, zodat je als ouder op elk moment weet waar je kind is. Ongeacht tijd, ongeacht plaats. Looqi heeft een wereldwijde dekking en dankzij een innovatieve batterijtechnologie wordt een onafgebroken werkingsduur van 7 dagen gegarandeerd. Koen de Lorijn (24 jaar) en Ruud Snelders (25 jaar) zijn de bedenkers van Looqi.

Ontstaan

Al sinds hun studietijd op de Universiteit Tilburg lopen de Brabantse ondernemers rond met het idee een bedrijf te starten. Een bedrijf dat er toe doet en bij voorkeur maatschappelijk relevant is. Het idee van Looqi ontstaat wanneer ze een kennis - een moeder van een jong kind - horen vertellen over het ‘kwijtraken’ van haar kind in een druk winkelcentrum. “Haar ergste nachtmerrie”, zo horen ze. “Met de technologische mogelijkheden van nu moet het toch lukken om daarvoor een apparaat te ontwikkelen”, zo vinden Snelders en De Lorijn. Het is de start van KeepTrack, het bedrijf dat de realtime Looqi GPS Tracker ontwikkelt en op de markt brengt.

Dankzij de inzet van een bevlogen team van hardware- en software engineers, designers en marketingspecialisten lukt het om in minder dan één jaar een prototype van Looqi te ontwikkelen. De inzet en lancering op Indiegogo is vooral bedoeld om voorverkopen te realiseren waarmee de productiekosten gefinancierd kunnen worden.

Voor iedereen

Hoewel de doelgroep vooral zal bestaan uit ouders met jongere kinderen, is Looqi het ideale realtime volgsysteem voor iedereen die dierbaar is en alles wat waardevol is. Tijdens gesprekken met vrienden, kennissen en vele anderen, ontdekken de startende ondernemers dat vooral de zorgmarkt - waarbij een oogje in het zeil gehouden dient te worden voor vergeetachtige ouderen - meer dan geïnteresseerd is. Maar ook bezitters van honden en katten reageren enthousiast.

“Je zou verwachten dat er allang een GPS Tracker is die aan deze vraag tegenmoet komt” aldus Ruud Snelders. Met verbazing ontdekken de ambitieuze ondernemers echter dat dat niet het geval is. Bestaande GPS Trackers zijn vooral groot, onelegant en erg duur. Het grootste nadeel is misschien nog wel dat geen enkel systeem een ‘realtime’ volgfunctie kent. Met Looqi, die elke 20 seconden een signaal verstuurt, is dat dus wel zo en kun je op je smartphone, tablet of pc ‘live’ de locatie van je kind (of andere dierbaren) volgen.

Verkoop

De ondernemers rekenen erop om hun eerste realtime Looqi GPS Trackers te kunnen versturen vanaf half december. Zowel de Looqi GPS polsband als Looqi GPS sleutelhanger zullen een verkoopprijs hebben van 80,- euro. Het aanvullend data-abonnement zal 3,- euro per maand kosten. Daarmee is de Looqi GPS Tracker niet alleen het eerste echte realtime GPS volgsysteem, het is tevens de goedkoopste GPS Tracker die te verkrijgen is.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!