Brabant gaat met agrofoodbedrijven naar China

  • Agrofood & Biobased
  • Bron: AgriFood Capital

De provincie gaat van 22 tot 30 november naar Jiansu in China, samen met maximaal twintig bedrijven in de kippen- en varkensketen. Dit wordt een mix van grotere bedrijven en mkb's.

Brabant gaat met agrofoodbedrijven naar China

De missie staat onder leiding van gedeputeerde Bert Pauli van Economische Zaken.

Agrofood

Agrofood is een van de drie sectoren waar de provincie op focust, evenals life sciences en cleantech. De agrofoodbedrijven zullen in november de Chinese provincie Jiangsu bezoeken, waarmee Brabant al twintig jaar een nauwe samenwerking heeft. In Jiangsu wordt een bezoek gebracht aan Chinese bedrijven, kennisinstellingen en overheden.

Agrofood in China

Zowel China als Nederland kent een hoge bevolkingsdichtheid. Dit vraagt om een intensieve voedselproductie. Daarnaast kent China grote uitdagingen op het gebied van voedselkwaliteit en voedselveiligheid. De afgelopen jaren zijn er in China gevallen bekend van mensen die zijn overleden als gevolg van Chinese voedselproducten, waardoor het vertrouwen in de sector is afgenomen. Verhoging van de kwaliteit, net als verhoging van de efficiëntie is voor Chinese bedrijven daarom erg belangrijk.

Brabant herbergt veel bedrijven met kennis en ervaring op dit gebied. Bijvoorbeeld op gebieden waar de agrarische sector is verbonden met hightech-systemen, maar ook met logistieke processen en producten die de kwaliteit kunnen waarborgen. Tijdens de missie in Jiangsu presenteert Brabant daarom bedrijven uit de hele keten, van het fokken van dieren tot het verkopen van het vlees.

Meer informatie over de missie

Wilt u meer informatie over de missie, mail dan naar Floris-Jan Donders,  of bel 06-52 78 36 23.

Meer informatie over AgriFood Capital:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!