Brabant gaat op voor titel Europese Regio van de Gastronomie 2018

  • Agrofood & Biobased
  • Bron: AgriFood Capital

Op 29 september jl. heeft AgriFood Capital in overleg met de Provincie op de Expo in Milaan de provincie Noord-Brabant formeel kandidaat gesteld voor de titel “Europese Regio van de Gastronomie” in 2018.

Brabant gaat op voor titel Europese Regio van de Gastronomie 2018

Dit gebeurde tijdens een door de Europese Commissie georganiseerde bijeenkomst over Food & Toerisme. Deze Europese titel ondersteunt de ambitie van de Provincie richting 2020 om dé innovatieregio in agrifood te zijn. 

De volgende stap is het indienen van een bidbook in januari 2016. Het bidbook wordt beoordeeld door een jury van deskundigen uit andere Europese regio's. De voorbereiding hiervan is eerder dit jaar gestart met een tweetal inspiratiediners voor regionale smaakmakers. Tijdens deze sessies zijn alle bestaande activiteiten en vernieuwende ideeën op het gebied van agri, food en beleving letterlijk op borden geschreven. De 150 ideeën en suggesties die deze sessies opleverden, worden nu verwerkt in het bidbook.

Kwaliteit van leven

De Europese Regio van de Gastronomie is een initiatief van negen Europese regio's met steun vanuit de Europese instellingen. Het doel is bij te dragen aan de kwaliteit van leven in Europese regio's door de unieke kwaliteiten én diversiteit van Europese (voedsel)culturen te benadrukken. In 2016 wordt de titel van Europese Regio van de Gastronomie gedragen door Catalunya (Spanje) en Minho-In (Noord Portugal).

Brabant op Europese kaart

Het doel van de Europese Regio van de Gastronomie sluit perfect aan bij de ambitie van Agrifood Capital, Visit Brabant en de Provincie om Brabant nog beter op de (Europese) kaart te zetten. Dit wordt bereikt via projecten waarin de Brabantse eigenheid - mentaliteit en innovatie - en diversiteit – Agrifood – wordt gecombineerd met Brabantse gastvrijheid.

Meer informatie over AgriFood Capital:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!