Brabant houdt werkgeverscongres arbeidsmarktvernieuwing

  • Arbeidsmarkt
  • Bron: Brabantse Ontwikkelings Maatschappij

De provincie Noord-Brabant investeert al enkele jaren in de vernieuwing van de arbeidsmarkt. Op 13 november organiseert de Provincie in dat kader het werkgeverscongres arbeidsmarktvernieuwing.

Brabant houdt werkgeverscongres arbeidsmarktvernieuwing

In het Brabants Arbeidsmarktakkoord van Pact Brabant zet zij in op innovaties rond arbeidsmobiliteit, betere samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven, “iedereen doet mee”  en ondersteuning van het midden- en kleinbedrijf. Een nieuwe bestuursperiode ligt in het verschiet. Een goed moment om na te denken hoe we arbeidsmarktvernieuwing in Brabant in de toekomst vorm gaan geven. Aan visie geen gebrek, maar toch blijkt de praktische uitvoering lastig.

Vragen die spelen zijn onder meer:

  • Welke aanpassingen zijn mogelijk (of noodzakelijk) om vernieuwingen te versnellen?
  • Hoe krijgen we het sectorale en regionale beleid beter met elkaar verbonden?
  • Is het in Brabant mogelijk regionale cao’s af te sluiten?
  • En meer algemeen, welke rol hebben werkgevers, werknemers, onderwijs, het Rijk, gemeente en de provincie?

Peter van Lieshout, hoogleraar Arbeid, Zorg en Welzijn van de Universiteit Utrecht en mede-auteur van het WRR-rapport ‘Naar een lerende economie’ en Ton Wilthagen, hoogleraar arbeidsmarkt van Tilburg University, gaan met u in gesprek over hoe we in Brabant de volgende stap kunnen zetten. In verschillende workshops vraag ik u mee te denken over de rol van de provincie ten aanzien van het arbeidsmarktbeleid. 

Daarom noditgt de Provincie Brabant u uit om deel te nemen aan het congres arbeidsmarktvernieuwing op 13 november 2014. Het programma start vanaf 15.00 uur en loopt door tot in de avond (21.00-21.30 uur).

Schrijf de datum alvast in uw agenda! Interesse? Meld u dan aan bij Trudy Brands. Aanvullende informatie en locatie volgt.

Meer informatie over BOM, Brabantse Ontwikkelings Maatschappij:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!