Brabant maakt werk van talent

  • Arbeidsmarkt

100 werkgevers, studenten en beleidsmakers van overheid en onderwijs hebben afgelopen woensdag in het provinciehuis gesproken over het tekort aan hoogopgeleide werknemers in de provincie.

Brabant maakt werk van talent

Zij hebben in beeld gebracht hoe talent kan worden aangetrokken en behouden voor het Brabantse bedrijfsleven.

Het midden- en kleinbedrijf kan meer samenwerken met hbo’s en universiteiten om studenten te interesseren voor een baan. Nu zijn vooral grote bedrijven bekend en in trek bij afstudeerders. Jongeren kiezen daarnaast eerst een plek om te wonen en dan pas om te werken. Het is dus van groot belang dat Brabant een aantrekkelijk is om te wonen en te leven.

Imago

De aanwezigen wilden graag aan de slag om het imago van Brabant te versterken bij jonge hoogopgeleiden in binnen- en buitenland. Ook bespreken zij de mogelijkheden om Brabantse jongeren te stimuleren om ook na de middelbare school in Brabant te blijven voor studie of start van hun carrière. De provincie verwerkt de ideeën in een plan om vraag en aanbod op de arbeidsmarkt beter op elkaar af te stemmen.

Onvoldoende hoogopgeleiden

Door de vergrijzing gaan veel mensen met pensioen. Onvoldoende jongeren bieden zich aan op de arbeidsmarkt om dat op te vangen. Tegelijkertijd verlaten veel hoogopgeleide Brabanders de provincie om elders te studeren of werken. De provincie onderzoekt hoe Brabant voldoende hoogopgeleide jongeren kan binden. Bedrijven moeten zo ook in de toekomst voldoende personeel hebben om te kunnen blijven groeien. 

Meer informatie over Provincie Noord-Brabant :

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!