Brabant ontvangt European Entrepreneurial Award

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: Provincie Noord-Brabant

De provincie Noord-Brabant behoort tot de top van de Europese regio’s als het gaat om het vestigingsklimaat voor ondernemers.

Brabant ontvangt European Entrepreneurial Award

Het Europese Comité van de Regio’s heeft Noord-Brabant de prestigieuze European Entrepreneurial Award 2014 toegekend na een selectie uit meerdere Europese regio’s. De jury van de prijs sprak van ‘sterk Brabants leiderschap in combinatie met veelomvattende, sterk toekomstgerichte strategieën om het ondernemen en ondernemerschap te bevorderen’. 

De Brabantse aanpak sluit ook nauw aan bij belangrijke Europese programma’s en bij de Europa 2020 strategie voor economische groei en werkgelegenheid. Commissaris van de Koning Wim van de Donk neemt de prijs op 3 juli 2013, in Brussel, in ontvangst uit handen van CvdR- voorzitter Ramón Luis Valcárcel. Behalve Noord-Brabant kregen ook de Italiaanse regio Marche en Vlaanderen een award.

Heart of smart solutions

Noord-Brabant heeft de ambitie om Europa’s ‘heart of smart solutions’ te worden door slimme keuzes te maken op basis van een grondig plan om de zwakten van de economie aan te pakken en te bouwen op de kracht van de regio. Het Economisch Programma 2020, Brabant op naar de top, richt zich op de Brabantse regio’s die elk hun eigen specialisatie kennen: life sciences & health, agro food, high tech, logistiek, bio based en maintenance.

Onder de indruk

De jury van de Award waardeert de inzet van de provincie om zich samen met maatschappelijke partners extra in te zetten om ondernemers kansen te geven. De jury is met name onder de indruk van de steun voor het MKB, de ‘triple helix approach’ waarbij onderwijs, overheden en ondernemers samenwerken en een koppeling wordt gelegd met cultuur en natuur.

Meer informatie over Provincie Noord-Brabant :

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!