Brabant op zoek naar beste veiligheidsidee

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: Gemeente Eindhoven

Burgemeester Rob van Gijzel opent op 22 mei de startbijeenkomst van het ‘Veiligheidsatelier 2014: innovatie voor een veiliger Brabant’, waar bedrijfsleven, overheid, kennisinstellingen en designers uitgedaagd worden om oplossingen te bedenken voor Brabantse veiligheidsvraagstukken.

Brabant op zoek naar beste veiligheidsidee

De winnaars van het meest innovatieve en creatieve idee kunnen onder de vlag van het Dutch Institute for Technology, Safety & Security (DITSS) in een fieldlab in Brabant hun winnende idee uitwerken. Het Veiligheidsatelier heeft als doel innovatieve oplossingen voor Brabantse veiligheidsvragen te bedenken en ontwikkelen.

De startbijeenkomst van het Veiligheidsatelier wordt georganiseerd door het DITSS en vindt plaats op 22 mei tijdens de Dutch Technology Week van 15.30 - 19.00 uur op de High Tech Campus Eindhoven. Iedereen die een bijdrage wil leveren aan de veiligheid in Brabant wordt die middag uitgedaagd om oplossingen te bedenken voor drie veiligheidsvraagstukken:

  • meer, beter en vooral actueel inzicht in risico's op bedrijventerreinen door risicovolle stoffen en processen;
  • veilig en vertrouwd beheer en registratie van informatie door de lokale overheid: bestand tegen vergissingen en tegen misbruik;
  • proactieve instrumenten in de strijd tegen criminaliteit in Brabant: sensing, monitoring, datamining, het gebruik van big data en mogelijk nog veel meer.

In afzonderlijke werkgroepen worden deze onderwerpen vervolgens verder verkend en er wordt geïnventariseerd wie aan de uitwerking deel wil nemen.

Winnaars

Van mei tot en met augustus krijgen de deelnemers de kans om hun ideeën en oplossingen verder uit te werken. Hieruit selecteert een jury, onder leiding van Peter Noordanus, burgemeester van Tilburg, negen innovatieve oplossingen. De bedenkers van deze ideeën mogen pitchen voor de jury. Op 19 september worden, tijdens de Social Innovation Week, de winnaars van het meest innovatieve, creatieve, haalbare en uitvoerbare idee bekend gemaakt. De winnaars krijgen de faciliteiten om onder de vlag van het DITSS in een fieldlab in Brabant te laten zien dat hun innovatie werkt.

DITSS

Prettig leven in een snel veranderende wereld vraagt om veiligheidsvernieuwingen. In het Dutch Institute for Technology, Safety & Security bundelen ondernemers, organisaties, onderwijsinstellingen, onderzoekers en overheden hun kennis en kunde. Ze werken samen aan sociale en technologische innovaties voor de veiligheid van mens en omgeving.

Aanmelden voor het Veiligheidsatelier kan via de wensite van DITSS.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!