Brabant robotiseert met hulp van provincie en VNO-NCW Brabant Zeeland

300 bedrijven in de provincie Noord-Brabant krijgen hulp bij het gebruik van robots. Werkgevers, werknemers, overheden en kennisinstellingen hebben hiervoor samen een proefproject opgezet. De provincie ondersteunt de plannen.

Brabant robotiseert met hulp van provincie en VNO-NCW Brabant Zeeland

De provincie verleent € 75.000,- subsidie aan VNO-NCW Brabant Zeeland voor het uitvoeren van het project. De Brabantse arbeidsmarktregio’s zijn partner in het project en dragen gezamenlijk ook € 75.000,- bij.

300 bedrijven robotproof

Doel van het project is om 300 bedrijven en 3000 werknemers in de komende 3 jaar ‘robotproof’ te maken. VNO-NCW Brabant Zeeland voert het project in drie stappen uit:

  1. Schriftelijk onderzoek

    Aan de hand van schriftelijk onderzoek wordt bij een grote groep bedrijven de behoefte aan kennis en ondersteuning in kaart gebracht.
  2. Een wasstraat

    Bedrijven krijgen vervolgens de mogelijkheid om door een ‘wasstraat’ te gaan. Dit is een programma waarin zij in enkele dagdelen wegwijs worden gemaakt in robotica.
  3. Een onderwijsplatform

    Een onderwijsplatform biedt tot slot een overzicht van opleidingen op het gebied van robotica bij particuliere en reguliere onderwijsinstellingen.

Bedrijven kunnen zo eenvoudiger zelf aan de slag met het vernieuwen van hun processen. De initiatiefnemers maken hun bevindingen na afronding van het proefproject openbaar.

Gezamenlijk initiatief

Pact Brabant is een samenwerkingsverband van werkgevers, werknemers, overheden en onderwijsinstellingen in Brabant. Vorig jaar concludeerden zij dat Brabant vooroploopt in ontwikkeling en productie van nieuwe, geavanceerde robots. Bedrijven in de provincie Noord-Brabant kunnen tegelijkertijd nog veel meer gebruikmaken van deze nieuwe technologieën. Extra inspanningen zijn nodig om de robotisering van Brabant tot een succes te maken. De pact-partners hebben daarom gezamenlijk het initiatief genomen om dit project op te zetten.

Meer informatie over Provincie Noord-Brabant :

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!