Brabant rolmodel voor Europese regio's

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: Provincie Noord-Brabant

Europees Commissaris voor Regionale Ontwikkeling, Johannnes Hahn was onder de indruk van Brabant tijdens zijn werkbezoek begin deze maand. De samenwerking tussen onderwijs, bedrijfsleven en ondernemingen leveren een Brabants model op dat naar andere Europese regio’s geëxporteerd moet worden.

Brabant rolmodel voor Europese regio's

Eurocommissaris Johannes Hahn op bezoek in Brabant
Hahn maakte ook bekend dat Brabant Europese regio van de week is. Dat betekent dat onze provincie publicitair door de Europese Commissie in het zonnetje gezet wordt.

Samenwerking in BrabantStad

Commissaris Hahn ontmoette in Tilburg niet alleen gedeputeerde Bert Pauli en de Commissaris van de Koningin, Wim van de Donk maar ook de burgemeesters van ‘s-Hertogenbosch, Breda, Tilburg en vertegenwoordigers van de Universiteit van Tilburg, Avans Hogescholen en de NHTV. Tijdens de bijeenkomst kregen de burgemeesters de gelegenheid hun steden voor te stellen en in te gaan op de samenwerking in BrabantStad. Daarnaast werd ingegaan op de resultaten die in Brabant geboekt worden door de samenwerking tussen de drie “O’-s”, onderwijs, overheid en ondernemingen.

High Tech Campus

Nadien ging het per bus naar de High Tech Campus, waar burgemeester van Gijzel van Eindhoven, zich bij het gezelschap voegde. Onder voorzitterschap van statenlid Marijke Toutsanis woonde Hahn een bijeenkomst van het platform Internationalisering van Provinciale Staten bij. In een toespraak gaf Hahn een overzicht van het Europese regionale beleid in de komende jaren. Europees geld wordt meer gericht ingezet op topsectoren in regio’s die voor economische groei zorgen. Wat niet inhoudt dat zwakke regio’s aan hun lot worden overgelaten. Hahn vindt dat Europees geld voor alle regio’s van Europa beschikbaar moet blijven. Hij deed de oproep om Europa niet de rug toe te keren maar juist verantwoordelijkheid te nemen.

Innovatieve producten
Het bezoek werd afgesloten met een serie presentaties van ondernemingen die innovatieve producten ontwikkeld hadden met Europese steun op het gebied van containervervoer, draadloze communicatie, een bezoek aan het Holst centre met technologie op het gebied van Oled, en folie en het Philips Experience Centre.

Meer informatie over Provincie Noord-Brabant :

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!