Brabant sluit European Entrepreneurial Region 2014 succesvol af

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: brabant.nl

Noord-Brabant was in 2014 de trotse winnaar van de European Entrepreneurial Region Award (EER Award). Een Europese erkenning voor leiderschap en strategie van alle betrokken ondernemers in de regio.

Brabant sluit European Entrepreneurial Region 2014 succesvol af

Op 9 en 10 maart bracht de jury van de EER Award een bezoek aan Brabant, om te zien wat deze Award Brabant in 2014 heeft opgeleverd en om zelf het ondernemerschap in de regio te ervaren. 

Optimaal gebruikt

Brabant heeft de Award volgens juryvoorzitter Markku Markkula, President van het Comité van de Regio’s, optimaal gebruikt. “Ons bezoek aan Pivot Park en de High Tech Campus, alsmede alle ondernemers die wij gesproken hebben, laten ons zien waarom Noord-Brabant zo succesvol is op het gebied van innovatie, ondernemerschap en samenwerking.

Een van de doelen van het Europese Comité van de Regio’s is om regio’s te helpen, zulke ‘regionale ecosystemen’ te ontwikkelen, gebaseerd op het Triple helix model. Om dit waar te maken, moeten we kijken naar EU-initiatieven, zoals structurele investeringsfondsen, Horizon 2020 en het recent gelanceerde Juncker Investment Plan, waaraan ook Wim van de Donk bijdraagt als lid van het Europese Comité van de Regio’s. Wij feliciteren Brabant van harte met een waardevol EER jaar.”

Internationale samenwerking

Commissaris van de Koning, Wim van de Donk: “Politieke visie is een krachtig instrument om initiatieven naar een hoger niveau te tillen. De EER Award heeft geholpen om alle actoren bij de ontwikkeling en uitvoering van onze ondernemerschapsstrategie te betrekken. Netwerken zijn gesmeed en versterkt, nationaal en internationaal. Internationale samenwerking is in mijn optiek een voorwaarde voor succesvolle innovatie. Het netwerk van EER regio’s, waaronder bijvoorbeeld Vlaanderen en Zuid-Denemarken, is dan ook zeer waardevol.

Zo is met Vlaanderen een mooie samenwerking aangegaan rond ondernemerschap in de creatieve en culturele sector. Tot slot helpt een Award als deze bij het aantrekken van nieuwe bedrijven uit binnen- en buitenland. Voor Brabant eindigt het EER jaar, maar wij blijven uiteraard stevig aan ons ondernemerschap werken en blijven betrokken bij het EER netwerk. De Award gaat dit jaar naar andere regio’s. Wij wensen hen veel succes en inspiratie!”

Meer informatie over Provincie Noord-Brabant :

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!