Brabant toegetreden tot Districts of Creativity Network

  • Zakelijke dienstverlening
  • Bron: Provincie Noord-Brabant

Brabant is toegetreden tot het Districts of Creativity Network. Daarmee speelt Brabant mee in de eredivisie van creativiteit.

Brabant toegetreden tot Districts of Creativity Network

In Tampere, Finland, lichtte gedeputeerde Brigite van Haaften het toelatingsverzoek van Brabant toe tijdens het jaarlijkse Creativity World forum. Direct daarna gaf het bestuur van het netwerk het groene licht.

"Dit netwerk biedt kansen voor creativiteit en innovatie op internationaal terrein, bijvoorbeeld als het gaat om de creatieve industrie, of onze vrijetijdseconomie. We kunnen binnen het netwerk samenwerken met interessante internationale partners. Dan denken we bijvoorbeeld aan Vlaanderen (gezond ouder worden), Baden-Württemberg (automotive/slimme mobiliteit) en Rio de Janeiro (duurzame agrofood en biobased economy/duurzame energie).

Dat is voor Brabantse bedrijven en organisaties natuurlijk erg interessant. Wat we in feite doen, is de weg plaveien voor allerlei partijen in Brabant. En dan kunnen ze zelf kiezen waar ze heen gaan en welke afslag ze nemen. Kortom: met wie ze gaan samenwerken", vertelt gedeputeerde Brigite van Haaften.

Partners

"We hebben een lijst met 40 partners die ons ondersteunen, en die verwachten echt te kunnen profiteren van deelname aan dit netwerk", vertelt Geurt Grosfeld van de Embassy for Creative Affairs, een belangrijke partner van de provincie in het verdere uitwerken van het lidmaatschap. Grosfeld: "Dan denken we bijvoorbeeld aan het maken van een digitale community. Dit moet echt iets van heel Brabant worden, nadat de provincie nu als aanstichter heeft gefunctioneerd."

Enthousiast

Ook de 'board' van het DC Network is enthousiast over de toetreding van Brabant. Pascal Cools, voorzitter van DC Flanders en de drijvende kracht achter het internationale netwerk: "Het kostte weinig moeite om de andere leden te overtuigen van de meerwaarde van Brabant. Iedereen was wel overtuigd van de kracht van wat er gebeurt in Brabant. Daar Kunnen we als netwerk van leren.

Brabant levert een mooie kruisbestuiving tussen het ondernemende en design, met bijvoorbeeld de NHTV die bezig is met imagineering en storytelling, Brainport, en de Design Academy. Brabant brengt ondernemers, kunstenaars en onderzoekers samen, en dat werkt. Wij willen daar graag van leren."

Meer informatie over Provincie Noord-Brabant :

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!