Brabant viert Chinees Nieuwjaar in 's-Hertogenbosch

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: Gemeente 's-Hertogenbosch

Binnenkort start weer een nieuw Chinees jaar en ook dit jaar zal het nieuwjaar groots worden gevierd in Brabant en wel op 23 februari 2015 in ’s-Hertogenbosch.

Brabant viert Chinees Nieuwjaar in 's-Hertogenbosch

De provincie Noord-Brabant heeft al 20 jaar een relatie met de Chinese provincie Jiangsu. In deze Chinese provincie onderhoudt de gemeente ‘s-Hertogenbosch een vriendschapsrelatie, met name op economisch vlak, met de stad Wuxi. Voorafgaand aan de viering van het Chinees Nieuwjaar wordt een drietal seminars georganiseerd.

Programma Seminar AgriFood Capital seminar: De Nederlandse agrifoodsector in internationaal perspectief: “Het productieland voorbij? “

Inleiders zullen zijn:

  1. Bart Yntema, Senior VP F&A Development at Rabobank International, Rural & Retail Banking
  2. Katja Logatcheva, DLO Onderzoeker WUR/LEI (Markt en Ketens)

Het seminar zal onder leiding staat van Han Swinkels, Interim manager Varkens Innovatie Centrum (VIC) te Sterksel.

Toelichting

De Nederlandse agrifoodsector staat wereldwijd bekend als toongevend: In Nederland, en het bijzonder in Brabant beschikken we over een uniek agrifood-ecosysteem. Een complete agrifoodketen van het uitgangsmateriaal tot eindproduct. In samenhang met equipmentbedrijven, logistieke- en zakelijke dienstverlening. En met een hoogwaardige kennisinfrastructuur. Schept dit extra kansen om elders productiecapaciteit op te helpen bouwen? Of moeten we het toch vooral hebben van exportvolumes van eigen bodem? Gaan beide strategieën prima samen – met de Nederlandse primaire productie als innovatielaboratorium en showroom. En wat is een kansrijke exportstrategie bijvoorbeeld naar snel groeiende economieën zoals Brazilië en China.

Het seminar vindt plaats op 23 februari a.s. in het Bestuurscentrum van de gemeente ’s-Hertogenbosch, adres: Achter het stadhuis 3 te 5211 HM ’s-Hertogenbosch van 14.00 uur tot 16.00 uur.

Programma Chinese Nieuwjaarsviering

 

16.00-17.00 uur ontvangst
17.00-18.30 uur Plenair programma in de theaterzaal speeches van Burgemeester T. Rombouts, Commissaris van de Koning W. van der Donk en de Chinese ambassadeur Chen Xu

Dit programma van speeches wordt opgeluisterd c.q. afgewisseld door een show van Chinese artiesten met dans, muziek en acrobatiek verzorgd door twee groepen waaronder de Jinling Dragon World Music Band China uit de provincie Jiangsu.

18.30-20.00 uur Walking dinner
20.15-20.30 uur Vuurwerkshow

Dit programma vindt (tot 20.00 uur) plaats in Theater aan de Parade, Parade 23 te ’s-Hertogenbosch.

Voor meer informatie en registratie kunt u kijken op www.chinesenewyearbrabant.nl.

Meer informatie over AgriFood Capital:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!