Brabantse bedrijven de dupe van schoonmaakstaking

  • Zakelijke dienstverlening
  • Bron: Omroep Brabant

De gevolgen van de stakingen in de schoonmaaksector beginnen merkbaar te worden. Na weken van stakingen beginnen de kantoren te vervuilen, omdat er al die tijd niet is schoongemaakt. De grote bedrijven zijn het hardst getroffen.

Brabantse bedrijven de dupe van schoonmaakstaking

In Brabant gaat het onder andere om het hoofdkantoor van Essent in Den Bosch en een aantal Philips-bedrijven in Eindhoven.

Bij Essent doen de kantoormedewerkers bij toerbeurt zelf de noodzakelijke schoonmaakwerkzaamheden. Volgens een woordvoerder van Essent is de situatie 'niet ideaal, maar niet onhoudbaar'. Philips Lighting heeft een extern bedrijf ingehuurd dat het meest noodzakelijke schoonmaakwerk doet. Het gaat dan met name om het reinigen van de toiletten.

Snel einde conflict

Woordvoerder Eric Drent van Philips zegt te hopen dat er snel een einde komt aan het conflict. Volgens hem doet Philips er alles aan om tot een oplossing te komen.Het bedrijf wil de stakers tegemoet komen door mee te denken over de werkdruk en een goede integratie van het externe schoonmaakpersoneel binnen het bedrijf, zegt hij.

FNV-bestuurder en stakingsleider Ron Meyer vindt dat juist Philips zich nauwelijks inzet om tot een oplossing voor het conflict te komen. Volgens hem is Philips een van de bedrijven die het sterkst heeft bezuinigd op de schoonmaakkosten. Meyer vindt ook dat Philips de staking probeert te breken door een ander bedrijf te laten schoonmaken.

Meer informatie over ESSENT BUSINESS DEVELOPMENT B.V.:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!