Brabantse bedrijventerreinen krijgen impuls

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: Provincie Noord-Brabant

Verrommelde bedrijventerreinen zijn onaantrekkelijk voor bedrijven. Daarom stelt de provincie Brabant geld beschikbaar tot 2015 om in totaal 1.795 hectare bedrijventerrein op te knappen en te herstructureren.

Brabantse bedrijventerreinen krijgen impuls

Het gaat om De Dubbelen in Veghel, De Krogten in Breda, Heide in Best, Groenewoud in Heusden, De Haven in Waalwijk, Schaapsloop in Valkenswaard, De Herven in ’s-Hertogenbosch, Ladonk in Boxtel, De Kade in Eindhoven en De Smaale in Geldrop.

Samenwerking

BOM Bedrijfslocaties (Brabantse Ontwikkelings Maatschappij) beheert het geld en voert de werkzaamheden in opdracht van de provincie uit. Werden voorheen vooral ruimtelijke problemen (verloedering en leegstand) aangepakt, nu staat het economisch belang centraal.

Bijdrage bedrijfsleven

De tien aan te pakken bedrijventerreinen liggen in of rondom stedelijk gebied, zijn multimodaal ontsloten en hebben een relatie met de Brabantse topsectoren. Herstructureren is een kwalitatieve verbetering voor de openbare ruimte.

Een voorwaarde voor de bijdrage van de provincie Noord-Brabant is dat projecten binnen nu en twee jaar zijn uitgevoerd. De maximale bijdrage van de provincie is 750.000 euro. Er is ook sprake van een grote private bijdrage vanuit het bedrijfsleven. Voor de projecten was € 7,7 miljoen beschikbaar. De totale projectomvang is € 28 miljoen.

Meer informatie over BOM, Brabantse Ontwikkelings Maatschappij:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!