Brabantse ondernemers verbonden met designers

  • Innovatie & MVO
  • Bron: Syntens

Bedrijven meer bewust maken van de voordelen van design en daadwerkelijk nieuwe producten en samenwerkingen realiseren. Dat is het doel van het project MKB Design.Brabant, dat op 22 april van start is gegaan.

Brabantse ondernemers verbonden met designers

Aanleiding voor het project is de constatering dat nog te weinig MKB-bedrijven zich van de voordelen van het inschakelen van een designer bewust zijn. MKB Design.Brabant is een gezamenlijk project van de Provincie Noord-Brabant, Syntens, de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM), de Brabantse Kamers van Koophandel en Design Connection Brainport.

Een spectaculaire aftrap in het NatLab te Eindhoven diende als startsein voor het project MKB Design.Brabant, dat in 2010 en 2011 zal lopen. Brabant heeft een sterke infrastructuur op het gebied van design door een combinatie van kennisinstellingen, grote opdrachtgevers en een groeiende design branche. Onderzoek heeft uitgewezen dat ondernemers die investeren in design winstgevender en innovatiever zijn.

Daarbij groeien deze ondernemingen sneller. Toch zijn nog te weinig bedrijven zich van de voordelen van het gebruik van design bewust. Voor initiatiefnemer Syntens reden genoeg om de samenwerking met andere partijen in Brabant te zoeken en het project op te starten. "Wij zien in ons dagelijkse werk dat innovaties succesvoller in de markt gezet worden wanneer ondernemers samenwerken met designers.

In het project MKB Design.Brabant willen we enerzijds bedrijven bewustmaken van de voordelen die design biedt, maar anderzijds ook de ondernemers daadwerkelijk aan de slag laten gaan met de ontwerpers", aldus projectleider Cees Hogendoorn van Syntens.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!