Brabantse ondernemingen winnen Koning Willem 1 prijs

  • Innovatie & MVO
  • Bron: Provincie Noord-Brabant

De VDL-groep uit Eindhoven (grootbedrijf) en Vencomatic (mkb) uit Eersel hebben gisteravond laat op de Floriade in Venlo uit handen van de Prins van Oranje de Koning Willem 1 prijs ontvangen. Dat is de belangrijkste prijs voor ondernemers in Nederland die iedere twee jaar wordt uitgereikt voor het grootbedrijf en het MKB.

Brabantse ondernemingen winnen Koning Willem 1 prijs

De VDL –groep is opgericht in 1953 en sindsdien uitgegroeid tot een familiebedrijf met 79 ondernemingen in 16 landen en ruim 7100 werknemers. De onderneming richt zich op de automotive sector en is bekend door de ontwikkeling en verkoop van halffabrikaten en bussen.

Vencomatic in Eersel is een producent van welzijnsvriendelijke en innovatieve huisvestingsconcepten voor pluimvee. Zo is het bedrijf bekend geworden door de ontwikkeling van de rondeelstal. Het familiebedrijf is opgericht in 1983, heeft 150 medewerkers en is wereldwijd actief.

De prijsuitreiking vond plaats in aanwezigheid van Commissaris van de Koningin Wim van de Donk, die zeer recent de VDL-groep bezocht. Hij heeft de beide ondernemingen gefeliciteerd. “Een bewijs van de kracht en het innovatief vermogen van Brabantse ondernemers en een onderstreping van het belang van de maakindustrie in onze provincie” aldus de Commissaris van de Koningin. Gedeputeerde Bert Pauli van Economische Zaken en Bestuur noemt beide bedrijven een voorbeeld voor andere ondernemingen. ‘Ze blinken uit in vernieuwende en eigenwijze producten en diensten, creëren toegevoegde waarde. En daar moet Brabant het in de toekomst van hebben’.

Meer informatie over VDL GROEP B.V.:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Meer informatie over Provincie Noord-Brabant :

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!