Brabantse Topmonumenten werken samen

  • Toerisme & Recreatie
  • Bron: Provincie Noord-Brabant

De samenwerking tussen 4 topmonumenten in Brabant is vastgelegd in een convenant. Het gaat om de Sint Jan in ‘s-Hertogenbosch, de Grote Kerk in Breda, het Markiezenhof in Bergen op Zoom en Kasteel Heeswijk in Heeswijk.

Brabantse Topmonumenten werken samen

De vertegenwoordigers van de 4 topmonumeten bundelen hun kennis en wisselen informatie uit met elkaar.

Uniek en gemeenschappelijk

Elk van de vier Brabantse monumenten  is uniek, maar ze hebben ook veel gemeenschappelijk. Daarom gaan ze kennis en informatie uitwisselen op het gebied van onder meer instandhouding en restauratie, exploitatie, financiering en subsidies, marketing en juridische aspecten.

Toeristisch

Ook willen de monumenten gezamenlijk activiteiten ontwikkelen als het gaat om bijvoorbeeld toeristische arrangementen en publiciteit.  De leden van Topmonumenten Brabant brengen elkaars locaties onder aandacht van (potentiële) huurders en gebruikers.

Subsidie

De monumenten ontvangen een jaarlijkse subsidie van de provincie krijgen. Per monument wordt door de provincie € 60.000 beschikbaar gesteld voor instandhouding, waarvan € 1.250 is bestemd voor publiciteit. “Het wordt er niet gemakkelijker op monumenten voor de toekomst te bewaren, zonder rol in de samenleving en een stevige economische basis. Er moet draagvlak zijn in de samenleving, mensen moeten van een monument houden om zich in te zetten van behoud. Daarvoor is publiciteit nodig”, licht gedeputeerde Brigite van Haaften (Cultuur en Samenleving) toe. 

Lees meer over de 4 meest bijzonder monumenten van Brabant op de website www.topmonumentenbrabant.nl.

Meer informatie over Provincie Noord-Brabant :

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!