Brabantse vrijetijdseconomie kan sterk groeien

  • Toerisme & Recreatie
  • Bron: Provincie Brabant

De Brabantse vrijetijdssector heeft de potentie om sterk te groeien, als de betrokken partners erin slagen om de versnippering tegen te gaan en samen te werken aan innovatie van het aanbod.

Brabantse vrijetijdseconomie kan sterk groeien

Gedeputeerde Staten hebben op verzoek van andere overheden, ondernemers en onderwijsinstellingen een beleidskader- en de contouren van een uitvoeringsagenda opgesteld voor de vrijetijdseconomie. Het doel is om de sector te laten groeien van vooral dagtoerisme met relatief lage bestedingen naar een langere verblijfsduur met hogere bestedingen. Dat is goed voor de werkgelegenheid en voor het vestigings- en leefklimaat in Noord-Brabant.

Goud

Noord-Brabant heeft prachtige historische steden omgeven door een groene landelijke omgeving. De provincie heeft hiermee goud in handen in combinatie met het cultuurhistorisch erfgoed, de podia en de musea met oude en nieuwe kunst, de parken als de Efteling en de Beekse bergen, de vele festivals en topsportevenementen, de maakindustrie zoals het leer en de textiel, de topsectoren zoals de agrofood en de creatieve industrie met topdesign, de gaming- en de beeldindustrie. Zeker in combinatie met een creatieve en ondernemende geest. Bert Pauli, gedeputeerde Economische Zaken en Bestuur: "De sleutel ligt in het verbinden van de sterke punten met elkaar en dit zichtbaar maken voor het publiek."

Samen kiezen

De partners in de triple helix van overheden, ondernemers en onderwijs hebben de provincie benaderd om het proces voor deze ontwikkeling van de vrijetijdseconomie mede te initiëren, te faciliteren en te ondersteunen. "Dat is een kwestie van samen kiezen, de goede focus en een lange adem," aldus Bert Pauli. "Het beleids- en uitvoeringsplan is de start van een dynamische proces, met 2020 als stip op de horizon." Het beleids- en uitvoeringsplan ligt op 1 februari  voor bij de commissie Economische Zaken en Bestuur.

Meer informatie over Provincie Noord-Brabant :

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!