Brabantse winnaars bij uitreiking Dutch Solar Awards

  • Innovatie & MVO
  • Bron: Brabantse Ontwikkelings Maatschappij

Op 19 november zijn tijdens Sunday, het jaarlijkse zonne-energiecongres waar onderzoek en praktijk elkaar ontmoeten, de Dutch Solar Awards uitgereikt in de categorieën Industry Development, Project Development, Solar Thesis en Young Solar.

Brabantse winnaars bij uitreiking Dutch Solar Awards

Uit het veld van vijftig deelnemers en dertien finalisten zijn VDL Flow, Solar Team Eindhoven - beide uit Eindhoven - en Claire van Lare en AERspire naar voren gekomen als de winnaars.

Industry Development Award

Deze award, voor beste industriële innovatie, is toegekend aan VDL Flow voor haar roll-to-rollproductielijn. De nieuwe roll-to-rollproductielijn van VDL Flow biedt nieuwe mogelijkheden voor onderzoek, productie in proefopstellingen en massaproductie van flexibele zonnecellen, flexibele oled’s en flexibele batterijen en sensoren.

Project Development Award

Voor de Project Development Award kon het vakpubliek invloed uitoefenen door zijn favoriet te kiezen via de online stemmodule. Na het optellen van de stemmen van de jury en die van het vakpubliek, kwam het Solar Team Eindhoven als winnaar naar voren. Het team kreeg de award voor het Stella-project. In dit project hebben studenten van de Technische Universiteit Eindhoven ’s werelds eerste gezinsauto op zonne-energie gerealiseerd.

Solar Thesis Award

De Solar Thesis Award – die de thesis beloont waarmee de kennis van zonne-energie het meest vooruit geholpen wordt – is gewonnen door Claire van Lare van FOM Institute AMOLF. Van Lare won de award met haar proefschrift dat een nieuwe methode beschrijft om zonlicht efficiënter in dunne filmzonnecellen in te koppelen en op te sluiten. Zij heeft hiermee de internationale solar community nieuwe handvaten aangereikt om het rendement van zonnecellen verder te verbeteren.

Young Solar Award

De Young Solar Award – uitgereikt aan solar start-ups – is gewonnen door AERspire. Deze start-up is de ontwikkelaar van AER; het Aesthetic Energy Roof. Het esthetische energiedak heeft naast de functionaliteit van de conventionele dakbedekking ook de capaciteit om via zonlicht elektriciteit en warm water op te wekken.

De BOM juicht de toekenning van deze awards en de stimulering van nieuwe toepassingen van solar technologie toe. Op thema's als solar pv technologie, smart grid, opslag van elektrische energie en e-mobility is de BOM zowel vanuit Business Development als uit investeringsoogpunt direct betrokken bij projecten die gericht zijn op Brabantse koploperbedrijven en innovators.

Meer informatie over BOM, Brabantse Ontwikkelings Maatschappij:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!