Brainport Regio Eindhoven maakt naam in de wereld

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: Brainport Development

Wereldwijd kent één op de tien hoogopgeleide mensen Brainport Regio Eindhoven als regio die zichzelf profileert op de arbeidsmarkt. Onder mensen met een bèta-achtergrond en werkzoekenden, is de naamsbekendheid nog hoger.

Brainport Regio Eindhoven maakt naam in de wereld

‘Eindhoven’ op zich is zelfs bekend onder één op de vijf hoogopgeleide mensen. Dat blijkt uit cijfers van Intelligence Group die zijn verwerkt door Brainport Development met ondersteuning van de gemeente Eindhoven en de Metropoolregio Eindhoven (MRE).

Het is voor de eerste keer dat onderzoek is gedaan naar de naamsbekendheid van Brainport Regio Eindhoven. Intelligence Group hield een enquête onder bijna 46.000 hoogopgeleide mensen uit 45 landen. In de landen die relevant zijn voor de regio, is de naam Brainport goed bekend. Voorbeelden zijn China, Turkije, Duitsland en Spanje.

Imago

Navraag leert dat het imago van het merk Brainport strookt met de werkelijkheid. De ondervraagden brengen de regio spontaan in verband met industrie, innovatie en technologie. Bij de hoogopgeleiden in Europa wordt bovendien vaak de koppeling gemaakt tussen Brainport en PSV of Nederland. Andere associaties zijn Philips, Slimste Regio, Eindhoven Airport en TU/e, sterke merken dus. Desgevraagd vinden de respondenten vooral ‘hightech’ en ‘intelligent community’ goed passen bij Brainport Regio Eindhoven.

Strategie

Rob van Gijzel, burgemeester van Eindhoven en voorzitter van de Stichting Brainport: “Bekendheid van stad en regio is een essentiele voorwaarde voor onze internationaliseringsstrategie. Als je meer bedrijven, internationale start-ups, investeringen en kenniswerkers wilt aantrekken, moeten ze natuurlijk wel weten dat je bestaat en wat je ze te bieden hebt.”

Impuls

Imke Carsouw, directeur van Brainport Development is zeer tevreden over de resultaten van het onderzoek: “Voor mij is de belangrijkste conclusie dat we in tien jaar tijd een bijzondere, wereldwijde naamsbekendheid hebben weten op te bouwen. Bij de ondervraagden komen bovendien de correcte associaties naar boven bij de naam Brainport.”

Meer informatie over Metropoolregio Eindhoven:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!