Brainportregio actief tijdens Dutch Agri Food Week (DAFW) 2016

  • Agrofood & Biobased
  • Bron: Foodtech Park Brainport

Ook in de Brainportregio wordt dit jaar de aansluiting gezocht de DAFW. Deze landelijke week wordt georganiseerd in de week van 12 t/m 25 oktober en staat geheel in het teken van gezonde voeding en gezondheid. Ook in Helmond en Eindhoven worden er diverse activiteiten georganiseerd.

Brainportregio actief tijdens Dutch Agri Food Week (DAFW) 2016

Kids kookcafé Helmond

Voor Helmondse basisschoolleerlingen van groep 7 en 8 wordt het Kidskookcaféwedstrijd georganiseerd. Kinderen kunnen zich opgeven in duo’s en sturen hiervoor een zelfgekozen driegangenmenu in passend binnen het thema lekker én gezond. Op donderdag 13 oktober strijden zij om de Helmondse titel. De winnaar kookt op woensdag 19 oktober mee in de landelijke wedstrijd Kids Kook Battle in Amsterdam powered by allerhande en maken zij kans dat hun recept in allerhande komt te staan, het leukste kookmagazine van Nederland van Albert Heijn. Eén van de juryleden in Helmond is chef en tv-kok Mounir Toub, bekend van de populaire kookzender 24Kitchen.

Co-inspiratiesessie Food, Health & Design 

Tijdens deze week organiseert ook Brainport Development samen met het Slimmer Leven Huis een event namelijk een co-inspiratiesessie geheel in het teken van voeding, gezondheid en design. Deze co-inspiratiesessie vindt plaats op dinsdag 25 oktober in de Philips Fruittuin in Eindhoven. Deze sessie valt samen met de Dutch Design Week (DDW) zodat ook daar de verbinding mee gelegd kan worden. Potentie van crossovers tussen de sectoren Food, Health en Design verkennen. Dit zal gebeuren aan de hand van een inspirerende key note die de trends op het gebied van voeding en gezondheid zal toelichten. Daarnaast zullen enkele ondernemers uit de drie verschillende sectoren initiatieven pitchen waar zij aan werken. Vervolgens worden de aanwezigen opgesplitst in kleinere groepen om met elkaar in gesprek te gaan en nieuwe kansen en oplossingen binnen de crossovers te exploreren en definiëren. Denk hierbij aan thema’s als ondervoeding, obesitas, bewust eten en eHealth.

Heeft u een interessant  vraagstuk op dit gebied stuur dan een e-mail naar: m.sonnemans@brainportdevelopment.nl

Biobased Economy

De provincie Noord-Brabant zal ook prominent aanwezig zijn tijdens DAW en DDW waarbij zij vooral de grote maatschappelijke en innovatieve opgaven zullen presenteren en hierover in dialoog gaan met de Brabantse burger. De overgang naar een Biobased economy en een circulaire economie zijn slechts enkele voorbeelden van de opgaves waar zij voor staan.

Thematent

Op het DDW terrein zal tijdens DAFW een grote tent geplaatst worden waarin de thema’s zich zullen presenteren. Ieder thema/opgave kan zich presenteren vanuit een fysieke kubus van waaruit uitleg wordt gegeven op een interactieve manier. 

De kubus van biobased economy is hierbij volledig gemaakt uit biobased (bouw)materialen die ontwikkeld zijn binnen het programma. Zo kan de bezoeker kennis maken met de nieuwste innovatieve materialen. Ook wordt de focus van Oost Brabant “foodreststroomverwaarding” meegenomen in het concept. 

Om kinderen kennis te laten maken met de biobased delta wordt er een practicum opstelling voor de kubus opgebouwd waar kinderen via een aantal stappen zelf plastic kunnen maken vanuit een aardappel.  Voor filmpjes en foto’s verwijzen wij u graag naar de website van de Biobased Delta.

Het volledige programma in de Brainportregio is tevens terug te lezen op: www.dutchagrifoodweek.nl

Meer informatie over FOOD TECH BRAINPORT:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!