Brandstofceltechnologie in wegvoertuigen

  • Automotive
  • Bron: Provincie Gelderland

Gedeputeerde Staten werken mee aan een onderzoek naar de toepasbaarheid van brandstofceltechnologie in wegvoertuigen.

Brandstofceltechnologie in wegvoertuigen

HAN en PDE Automotive voeren het onderzoek uit. Agentschap NL helpt hun daarbij. De subsidie bedraagt 100.000 euro. De totale projectkosten zijn bijna 2 miljoen euro.

Het onderzoek moet leiden tot meer kennis over de toepassing van een brandstofcel power pack in een elektrisch gedreven voertuig. Door een elektrisch voertuig als 'rijdend laboratorium' uit te rusten met een brandstofcelsysteem op batterijen wordt het mogelijk om allerlei eigenschappen en mogelijke problemen te bestuderen en hiervoor oplossingen te vinden. Het project duurt tot het einde van dit jaar.

Samenwerken
Gedeputeerde Annelies van der Kolk: 'We weten allemaal dat de brandstoffen die we nu gebruiken opraken, sneller dan we denken. Daarom moeten we er alles aan doen om nieuwe vormen van brandstof te vinden en wel zo duurzaam mogelijk. Het Gelderse beleid is erop gericht om innovatie te stimuleren. Overheid, bedrijfsleven en kennisinstellingen moeten hiervoor met elkaar samenwerken. Dit project is een goed voorbeeld van samenwerking, innovatie gericht op duurzame oplossingen en past daarom goed bij het Gelderse klimaatbeleid'.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!