Breda brengt het samen & rijdt samen dankzij samenwerking met Toogethr

Samen naar het werk rijden en weer terug naar huis. Vanaf maandag 9 maart 2020 kunnen medewerkers van de Bredase organisaties Gemeente Breda, Avans Hogeschool en Waterschap Brabantse Delta gebruikmaken van Toogethr: een app die mensen helpt samen te rijden en vervoer te delen.

Breda brengt het samen & rijdt samen dankzij samenwerking met Toogethr

Deze app kan collega’s en werknemers van ‘buurbedrijven’ automatisch aan elkaar koppelen. Op dit moment zijn er al duizenden gebruikers van Toogethr in Nederland en België zoals medewerkers van KLM, Shell en Danone. Ook zijn hele gebieden aangesloten bij Toogethr, waaronder IJmond, Heijendaal & Schiphol. Via de app zijn nu ruim 207.000 ritten samen gereden. Dit betekent dat er ruim 7,9 miljoen kilometers zijn bespaard en ruim 1,4 miljoen kilogram aan CO2-uitstoot. Hiermee levert Toogethr met alle aangesloten gebruikers een bijdrage aan een socialer, beter bereikbaar en schoner Nederland.

Brabant Mobiliteitsnetwerk

De Gemeente Breda, Avans Hogeschool en waterschap Brabantse Delta zijn allen lid van het Brabant Mobiliteitsnetwerk dat werkt aan de bereikbaarheid van Noord-Brabant. Nu de techniek steeds meer mogelijkheden biedt om samen rijden te faciliteren, willen de gemeente dit graag testen in de vorm van deze pilot. Hiermee hoopt de gemeente Breda ook andere bedrijven te inspireren om invulling te geven aan verbetering van de bereikbaarheid van de eigen organisatie en daarmee van Breda. Deze app kan helpen mensen tijdens de spits samen te brengen en daardoor minder verkeer tegelijk op de weg te hebben. 

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!